Menu
Alexander Sørloth Trabzonspor står også foran en kamppause. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Viruset stopper også tyrkisk fotball, kamppause for Sørloth

Koronakrisen setter også en stopper for kampene til Alexander Sørloth og Trabzonspor i tiden som kommer.

Av NTB | 19.03.2020 16:16:37

Sport: Torsdag opplyste tyrkiske myndigheter at kampaktiviteten innen fotball, basketball og volleyball stanses på ubestemt tid som et tiltak i kampen mot koronaviruset.

Ungdoms- og idrettsminister Muharrem Kasapoglu kom med kunngjøringen etter å ha møtt presidentene i de tre særforbundene.

– Vi ble sammen enige om å stoppe seriespillet, sa han.

Fotballigaen har gjennomført kamper uten tilskuere på tribunene den siste tiden, også etter at de fleste av de øvrige europeiske landene hadde stoppet sine ligaer.

Alexander Sørloths Trabzonspor opplyste tidligere denne uken at den tidligere Premier League-profilen John Obi Mikels kontrakt er terminert med øyeblikket virkning. Midtbanespilleren sa noen dager tidligere at han ikke ønsket å spille flere kamper i Tyrkia så lenge ligaen fortsatte sin aktivitet under viruskrisen.

– Jeg håper de skjønner at de bør stoppe ligaen. I dag spilte vi uten tilskuere, og det er liten vits i å fortsette slik situasjonen er nå. Hvis de er smarte så tror jeg de stopper, sa han til TV 2.

Trabzonspor topper tabellen i Tyrkia på bedre målforskjell enn Basaksehir etter 26 av 34 serierunder. Galatasaray, med Martin Linnes i stallen, er tre poeng bak.

Fotballpresident Nihat Özdemir har argumentert med at Tyrkia er et av landene som er minst påvirket av virusutbruddet. Det er bare 191 bekreftede tilfeller i landet, men tre dødsfall. Samtidig har flere spillere og trenere framført kritikk mot at kampene ikke er stoppet.

Fredrik Gulbrandsen tok til orde for fotballstopp etter at hans Basaksehir spilte 1-1 i toppkampen mot Trabzonspor søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: