Menu
Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, er glad for å bli kvitt koronatiltakene, men savner fortsatt støtte for å håndtere sykefravær. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Virke: – En gledens dag

Virke er svært fornøyd med at koronatiltakene oppheves, men er skuffet over at arbeidsgiverperioden for sykefravær ikke er kuttet til tre dager de neste ukene.

Av NTB | 12.02.2022 17:02:26

Arbeidsliv: – Dette er en gledens dag for alle som lever av å samle mennesker. Nå som de siste tiltakene oppheves, kan serveringssteder, kulturarrangører, treningssentre og andre som rammes av meteren, endelig drive uten restriksjoner, sier administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

Samtidig er han bekymret for høyt sykefravær. FHI opplyste på lørdagens pressekonferanse at smittetoppen ennå ikke er nådd.

– Det er skuffende at regjeringen ikke har vært villig til å komme en samlet arbeidstakerside i møte og kutte arbeidsgiverperioden for sykefravær til tre dager nå som vi er rundt smittetoppen. Sykefraværet har allerede vært rekordhøyt lenge, og det vil være en stor utfordring også de neste ukene, sier Horneland Kristensen.

(©NTB)

Flere nyheter: