reklame for smiaa
Menu
Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, mener byrådet i praksis stenger utelivet med de skjerpende tiltakene. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Virke: – Byrådet har stengt utelivet i Oslo

Virke mener de nye koronatiltakene i Oslo stenger utelivet og etterlyser tiltak for bransjen.

Av NTB | 26.10.2020 15:38:15

Arbeidsliv: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) informerte i dag om nye tiltak som vil gjelde i Oslo fra torsdag 29. oktober.

Blant tiltakene er stans i innslipp til utesteder klokken 22, maks 20 deltakere på arrangementer uten fast seteplassering og påbud om munnbind inne på serveringssteder for ansatte og gjester i alle situasjoner der man ikke sitter ved et bord.

Virke mener byrådet i Oslo i praksis har stengt utelivet med de nye tiltakene.

– Derfor vil det være avgjørende med tiltak rettet mot bransjen for at den skal overleve, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke.

Han mener dagens innstramminger i Oslo vil gjøre det krevende for mange virksomheter i handels- og tjenestenæringen, og spesielt servering og uteliv. Han frykter steder vil se seg nødt til å stenge dørene for godt.

– Disse virksomhetene har allerede store problemer med inntjeningen som følge av nedstengning og smittevernrestriksjoner, og disse vil gi ringvirkninger i årevis for en bransje med lave marginer, sier Horneland Kristensen.

(©NTB)

Flere nyheter: