Menu
Reisende nordmenn er bedt om å komme hjem. Planlagte ferier avbestilles i øst og vest. Nå ber Virke Reiseliv regjeringen om hjelp. Arkivfoto: Solveig Vikene / NTB scanpix

Krever strakstiltak for reiselivsbransjen

Reiselivsbransjen rammes hardt av koronakrisen. Nå ber Virke Reiseliv regjeringen om strakstiltak som kan avhjelpe den kritiske situasjonen.

Av NTB | 15.03.2020 09:46:32

Økonomi og næringsliv: – Om man vil at turoperatører og reisebyråer skal hjelpe alle hjem, må myndighetene rett og slett sørge for å holde dem i live de neste ukene. Situasjonen er nå kritisk for mange virksomheter. De som selger reiser som kommer inn under pakkereiseloven, rammes særlig hardt, sier leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv.

Hun mener bransjen trenger en kompensasjonsordning for å dekke tapet knyttet til refusjon av avbestilte reiser.

Bergmål betegner situasjonen som «brutal» og påpeker at mange ansatte nå jobber både dag og natt for å kunne få reisende hjem til Norge – samtidig som de er klar over at permitteringer står for døra.

– Flere av disse risikerer å ikke ha noen jobb å gå tilbake til etter endt permittering om det ikke kommer raske, treffsikre tiltak for disse virksomhetene, påpeker Bergmål.

Regjeringen har varslet at det vil komme flere krisepakker for å få bukt med koronakrisen.

(©NTB)

Flere nyheter: