Menu
Marta Tomac scoret ni mål og bidro til at Vipers vant sin 18. strake seier i eliteserien i håndball. Her fra et mesterligaoppgjør i oktober. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Vipers vant for 18. gang på rad i eliteserien

Vipers Kristiansand hadde ingen problemer med å slå Molde 31-18 i eliteserien i håndball for kvinner søndag, og Storhamar holdes på behørig avstand.

Av NTB | 16.02.2020 20:46:12

Sport: Marta Tomac spilte igjen godt med ni mål på 14 skudd mot et Molde-lag som ikke hadde mye å stille opp med mot de suverene serielederne som har vunnet alle sine 18 seriekamper denne sesongen.

Andrea Hanssen scoret på alle sine fem skudd og ble toppscorer for bortelaget, men seieren til Vipers var aldri truet.

Laget fra Kristiansand ledet fra start til mål og gikk inn til pause med 13-8-ledelse. Da det gjensto ti minutter av kampen var ledelsen tosifret, og topplaget kunne trygge inn en komfortabel seier.

Vipers er igjen seks poeng foran Storhamar, som lørdag slo Fana 32-23 på bortebane. Byåsen er to poeng bak Storhamar etter sin 31-24-seier borte mot Gjerpen søndag.

Fjerdeplasserte Tertnes kjørte over Fredrikstad og vant 28-17 etter å ha ledet hele 20-7 ved pause.

Alle på Tertnes bidro til storseieren, og ingen spillere scoret mer enn fem mål. Det gjorde både Madeleine Hilby og Katarina Viktoria Bjørnskau Berens, på like mange skudd.

Thea Rushfeldt Deila, som er den ene av tvillingdøtrene til fotballtreneren Ronny Deila, ble toppscorer for Fredrikstad med fire mål, men trengte hele elleve skudd på å få det til. Søster Live Rushfeldt Deila bommet også sju ganger og endte med to mål på ni skudd.

Det ble flere tette kamper i hovedrunden da Follo slo Aker 27-26, mens Oppsal avgjorde i siste sekund mot Sola da Thea Sturludottir satte inn vinnermålet som ga 29-28-seier til Oslo-klubben.

Follo-seieren førte laget opp fra jumboplassen, forbi Gjerpen, og nå er det bare ett poeng opp til Sola på kvalifiseringsplass.

(©NTB)

Flere nyheter: