Menu
Vipers og Nora Mørk var i en klasse for seg i seriefinalen mot Storhamar. Det ble en enkel seier og klubbens fjerde strake serietittel. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers utklasset Storhamar i seriefinalen

Vipers Kristiansand var i en klasse for seg i seriefinalen mot Storhamar og vant med komfortable 34-25. Laget tok sin fjerde strake serietittel.

Av NTB | 11.05.2021 21:09:28

Sport: Det var kjempeforskjell på lagene innledningsvis. Storhamar hadde ikke spilt siden 10. februar (i europaligaen) og virket rustne. Vipers på sin side har vært opptatt av spill i mesterligaen utenfor Norge i perioden ned stengte norske håndballhaller.

– Dette var gøy. Vi var litt spente på og hvordan det ville være å spille kamp igjen og hvordan Storhamar var. Vi fant jo fort ut det, da. Nå er det Sola i cupfinalen, og så skal vi bare makse alt i mesterligasluttspillet, sa Nora Mørk til TV 2.

Seks spillere takket av fra årets Vipers-lag. Målvaktveteranen Kathrine Lunde tok ansvaret og delte ut gullmedaljene til sine lagvenninner.

Ved pause sto det 18-11, og på det meste var Ole Gustav Gjekstads mannskap oppe i ni måls ledelse. Hjemmelaget økte sakte, men sikkert utover i andreomgangen til tross for at Gjekstad slapp til sine litt mindre meritterte spillere mot slutten av kampen. Det stoppet med ni mål mer enn motstanderen.

Nora Mørk tok Vipers-straffene og stoppet på sju scoringer. Hun ble med det kampens toppscorer. Det var hennes første gull med klubben.

Hos Storhamar scoret Emilie Margrethe Hovden og Guro Nestaker fem mål hver.

– Det var godt å få avsluttet sesongen. Jeg ser fram til neste sesong med publikum tilbake.

Finalen ble spilt mellom de to lagene som var uten poengtap da seriespillet ble stoppet av myndighetene i januar. Storhamar sto da med 11 seirer og Vipers med 10. Seriefinalen var første håndballkamp i Norge siden 14. januar.

Det var også tillatt med 100 tilskuere på kampen i Kristiansand, slik at det var litt mer stemning i hallen en det var forrige gang.

Lørdag kan Vipers ta sin tredje NM-tittel når laget møter Sola på bortebane.

Mot slutten av måneden er det også sluttspill i mesterligaen i Budapest hvor CSKA Moskva er semifinalemotstander. Györ (Ungarn) og Brest Bretagne (Frankrike) møtes i den andre semifinalen.

Før det var gått seks minutter var Vipers i ledelsen med 6-0, og gjestene slapp til i målprotokollen først etter seks og et halvt minutt.

– Jeg hadde håpet at prestasjonen skulle være bedre, men de var flere hakk bedre enn oss denne gangen, sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

(©NTB)

Flere nyheter: