Menu
Vipers og Nora Mørk var i en klasse for seg i seriefinalen mot Storhamar. Det ble en grei og enkelt seier og klubben fjerde strake serietittel. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers utklasset Storhamar 34-25 i seriefinalen

Vipers Kristiansand var i en klasse for seg i seriefinalen mot Storhamar og vant med komfortable 34-25. Laget tok sin fjerde strake serietittel.

Av NTB | 11.05.2021 20:54:34

Sport: Det var kjempeforskjell på lagene innledningsvis. Storhamar hadde ikke spilt siden 10. februar (i europaligaen) og virket rustne. Vipers på sin side har vært opptatt av spill i mesterligaen utenfor Norge i perioden ned stengte norske håndballhaller.

Før det var gått seks minutter var Vipers i ledelsen med 6-0, og gjestene slapp til i målprotokollen først etter seks og et halvt minutt.

Ved pause sto det 18-11, og på det meste var Ole Gustav Gjekstads mannskap oppe i en nimålsledelse. Hjemmelaget økte sakte, men sikkert utover i andreomgangen til tross for at Gjekstad slapp til sine litt mindre meritterte spillere mot slutten av kampen. Det stoppet med ni mål mer enn motstanderen.

Nora Mørk tok Vipers-straffene og stoppet på totalt sju scoringer. Hun ble med det kampens toppscorer.

Hos Storhamar scoret Emilie Margrethe Hovden og Guro Nestaker fem mål hver.

Finalen ble spilt mellom de to lagene som var uten poengtap da seriespillet ble stoppet av myndighetene i januar. Storhamar sto da med 11 seirer og Vipers med 10. Seriefinalen var første håndballkamp i Norge siden 14. januar.

(©NTB)