Menu
Vipers-spiller Nora Mørk (t.v.) og Storhamars Kristin Venn i duell under andre kamp av håndballsluttspillet for kvinner lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Vipers slapp med skrekken mot Storhamar – vant sluttspillfinalen i strake kamper

Vipers holdt på å snuble borte mot Storhamar i 2. kamp av finalene i håndballsluttspillet for kvinner. Fem raske mål i 2. omgang sikret 24-17-seier og gull.

Av NTB | 28.05.2022 21:16:24

Sport: Vipers sikret med det «trippelen» (serie-, NM- og sluttspillgull). Nora Mørk spilte sin siste kamp for Vipers og var ikke spesielt fornøyd med egen innsats da hun ble intervjuet etter kampslutt.

– Jeg spiller dårlig, så det er ikke min fortjeneste at vi vant. Men det var utrolig gøy å spille foran så mange, men ikke så gøy å spille på betong. Knærne er vonde, sa 31-åringen, som har slitt stort med skader de siste årene. Nå venter en overgang til danske Esbjerg

– Det er deilig. Jeg har gledet meg til å avslutte foran så mange mennesker, men jeg er klar for noe nytt også, sa Nørk til TV 2 om overgangen.

På hjemmebane lørdag slo derimot Storhamar bedre ifra seg. Lagene fulgte hverandre tett og fem minutter før pause sto lagene likt med 11–11. En rekke angrepsfeil fra Storhamar gjorde likevel at Vipers kunne gå i garderoben med en 14-11-ledelse.

Storhamar hadde spesielt problemer med å stoppe tsjekkiske Jana Knedlíková, som gikk til pause med fire mål i protokollen. Trener Kenneth Gabrielsen var likevel fornøyd med omgangen.

– Jeg er veldig fornøyd med første omgang. Vi står bra bakover og det er god energi i laget, men vi ønsker litt mer tempo i kampen i andre omgang, sa han til TV 2.

Det satte tydelig en støkk i mannskapet til Ole Gustav Gjekstad, som svarte med fem strake mål på seks minutter. Det hjalp ikke at Storhamar gjorde flere angrepsfeil. Etter å ha gått opp i 21-15 sju minutter før full tid, kontrollerte gjestene inn seieren. Ved siste fløytesignal sto det 24-17.

Storhamars Venn ble matchens toppscorer med seks mål.

Neste måned kan trofeeskapet til Vipers få et nytt tilskudd. Da venter franske Metz i semifinalen i finalespillet i mesterligaen i Ungarn. I en eventuell finale møter Kristiansand-klubben enten Györ (Ungarn) eller Esbjerg (Danmark).

I første kamp på tirsdag hadde Vipers stålkontroll på Storhamar og tok en kontrollert 29-23-seier. Det var mye takket være en god Katrine Lunde i Vipers-buret.

De første ti minuttene etter hvilen ble en stillingskrig mellom de to lagene. Kun Nora Mørk og Ane Høgseth klarte å notere seg for scoring. Vertene utnyttet et sjansesløsende Vipers ved to kjappe mål fra Kristin Venn, som sørget for 14–15 halvveis i omgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: