Menu
Kristiansand Vipers slo Molde i årets siste kamp i kvinnenes eliteserie i håndball. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers seiret i toppkampen – slo Molde klart

Vipers Kristiansand slo tilbake etter mesterligatapet mot CSM Bucuresti og vant 40-32 hjemme mot Molde i kvinnenes eliteserie i håndball.

Av NTB | 21.12.2022 20:15:19

Sport: Dermed tok serieleder Vipers en viktig seier mot tredjeplasserte Molde i årets siste kamp i eliteserien.

Det ble lenge en jevn kamp mellom to angrepsvillige lag, men mot slutten av første omgang dro sørlendingene fra og ledet 22-18 til pause.

Oppgaven ble ikke enklere for Molde da Sherin Obaidli felte Sunniva Næs Andersen stygt bare fem minutter inn i 2. omgang. Molde-spilleren ble tildelt rødt kort, mens Andersen ble båret av banen.

Situasjonen så stygg ut, men etter kampen kom det oppløftende beskjeder.

– Jeg tror og håper det så verre ut enn det det var. Enn så lenge håper jeg at dette kommer til å gå fint, sa dagens Vipers-trener Endre Fintland til TV 2 etter kampen.

Også Mona Obaidli måtte av banen med skade i andreomgangen.

Vipers hadde gitt Katrine Lunde en tidlig juleferie før kampen, og hun var derfor ikke med i troppen. Dermed var det Sofie Börjesson som måtte ta ansvar i buret mot ligaens toppscorer Mona Obaidli.

Obaidli fortsatte å sette mål for Molde og noterte seg for sju nettkjenninger i kampen, mens søster Sherin scoret fire. Ana Debelic scoret flest for Vipers med seks mål.

Dermed rykket serieleder Vipers ytterligere fra rivalene. Vipers har ennå ikke avgitt poeng og kan nå feire jul og nyttår med fem poengs luke til Larvik, seks til Molde og Storhamar, og sju til Sola.

(©NTB)