Menu
Katrine Lunde og Vipers trener Ole Gustav Gjekstad spiller minst gunstig semifinale i mesterligasluttspillet. Foto: Ali Zare / NTB

Vipers reagerer på Györ-fordel før CL-avslutningen

Györ fikk vinnerloddet igjen og starter semifinalene i mesterliga-sluttspillet i håndball. Vipers Kristiansand stusser, mens arrangøren skylder på TV-kabalen.

Av NTB | 02.06.2022 10:15:58

Sport: Györ har hatt denne fordelen år etter år i den ungarske hovedstaden Budapest. Etter en meget lang og krevende sesong for spillerne, kan avkasttidene avgjøre.

– Vi spilte inn et ønske, sammen med Viasat, om å få den første kampen. Ved å spille den, vil man få flere timer ekstra tid til restitusjon og hvile. Det kan være viktig selv om vi vant turneringen i fjor med sen semifinale, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB og humrer litt over Györs gjentatte gunstige kamptidspunkt.

Lørdagens semifinaler spilles med Györ (tre norske jenter på laget) mot danske Esbjerg 15.15 og Vipers – Metz (Frankrike) 18.00.

– Selvfølgelig har vi lagt merke til og stusset litt på at Györ «alltid» spiller kamp én. Det spiller inn på hviletid og mulighet til å forberede seg på neste motstander, sier keeperveteranen Katrine Lunde til NTB.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) svarer slik på kritikken:

– Alle kamptidspunkter er koordinert med kringkasterne. Spilleoppsettet sluttføres så for å skape best mulig eksponering mediemessig for europeisk kvinnehåndball, sier kommunikasjonssjef Thomas Schöneich til NTB.

Cirka 20 norske landslagsspillere skal i aksjon i Budapest lørdag og søndag.

(©NTB)