reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Nora Mørk, her i mesterligakamp mot Esbjerg, har full kontroll på håndballtronen i Norge. Foto: John Randeris / Ritzau / NTB

Vipers-overkjøring i «mestermøtet» med Larvik

Vipers Kristiansand og Nora Mørk sendte over 40 baller inn bak den tidligere storheten Larvik på vei til 41-26-seier i eliteserien i håndball onsdag.

Av NTB | 21.10.2020 20:07:58

Sport: Mørk har en fortid i Larvik der hun vant mesterligaen i 2011. Vipers ledet 20-13 ved pause, men forspranget økte solid i løpet av andreomgangen.

Seriegullet er det ingen spenning rundt. Vipers kommer til å bli målt mye på hva som skjer i mesterligaen.

– Vi må spisse formen enda litt mer. Og så trengs det nok at noen av nøkkelspillerne også hever nivået noe, sier Mørk til NTB på spørsmål om hvordan Vipers skal gå hele veien og utfordre om Champions League-tittelen.

Vipers får trolig med seks-sju spillere i den norske EM-troppen. Den offentliggjøres sannsynligvis 10. november.

Keeper Katrine Lunde spilte de siste 20 minuttene mot Larvik. Andre høyaktuelle EM-navn på banen var Mørk, Henny Reistad, Malin Aune og Emilie Hegh Arntzen.

Heidi Løke er for tiden ute av spill på grunn av en operasjon i nesa, men hun skal ligge bra an til å bli EM-aktuell. Marta Tomac har også vært fast med i mesterskap de siste årene. Silje Waade er trolig også noen uker unna comeback.

I januar 2015 kom det fram at den økonomiske situasjonen i Larvik-håndballen var svært alvorlig og en konkurs kunne være på vei. Vel tre år senere sto klubben igjen med en fot ved avgrunnen, men ble reddet etter en innsamling av vel 3 millioner kroner.

Larvik 17 (siste i 2017)

Vipers 3 (2020)

Nordstrand 1 (etter sluttspill, 2004)

Storhamar er à poeng med Vipers etter sju runder. Tabelltoeren slo Molde 24-21 etter å ha ligget under med ett mål til pause. Også i andreomgang var Storhamar i trøbbel, men tettet luken, tok ledelsen og holdt seg der i løpet av de ti siste minuttene.

Våren 2018 forsvant hegemoniet i norsk kvinnehåndball vel 15 mil sørover fra Larvik til Kristiansand. Vipers tok da sitt første seriegull, to poeng foran LHK, av hittil tre.

Det er ikke bare Larvik av tidligere storheter som er i en ny hverdag. Byåsen tok fem seriemesterskap i perioden 1987-98. Onsdag tapte trondheimsklubben 33-40 hjemme mot Fana i eliteserien.

(©NTB)

Flere nyheter: