Menu
Tonje Refsnes var banens beste da Vipers Kristiansand tok sin 16. strake seier i eliteserien håndball med 33-20 over Gjerpen. Her er hun i aksjon i en mesterligakamp. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Vipers med nytt steg mot seriegull, 16. strake seier

Vipers Kristiansand ladet opp til helgens viktige mesterligakamp mot CSM Bucuresti med 13-målsseier over Gjerpen og et nytt langt steg mot seriegull.

Av NTB | 05.02.2020 20:01:12

Sport: Hjemme i Skien holdt eliteseriens nestjumbo nesten følge med serielederen i en omgang. Halvveis sto det 13-14, men Vipers sa takk for følget da 2. omgang startet. Laget scoret de fire første målene etter pause og vant omgangen 19-7.

Tonje Refsnes scoret seks mål og ble kåret til banens beste da Vipers tok sin 16. seier på like mange seriekamper. Med seks kamper igjen å spille har laget seks poengs forsprang til Storhamar, som vant 30-22 borte mot tabelljumbo Follo.

Follo yppet seg i starten og ledet både 4-1 og 6-2, men Storhamar scoret sju av den første omgangens åtte siste mål og ledet 15-11 halvveis. Elise Skinnehaugen scoret sju og Tonje Enkerud seks mål da serietoeren doblet seiersmarginen i den andre omgangen.

I dagens tredje kamp endte det 24-24 mellom fjerdeplasserte Tertnes og tredjeplasserte Byåsen. Lagene vekslet på å lede, men Byåsen måtte spurte for å få poeng. Gjestene scoret de to siste målene, og det var Julie Jacobsen som med sitt femte mål fastsatte resultatet.

Poengdelingen betyr at Byåsen nå er to poeng bak Storhamar. Ned til Tertnes er det fortsatt fire poeng.

Tertnes ledet tidlig 6-3, men fire Byåsen-mål på rad vendte til 6-7. Gjestene gikk til pause med ett måls ledelse på 12-13 uten å ha ligget under igjen. Hamarlaget var foran også mye av den andre omgangen, men fra 19-21 scoret Tertnes fire ganger på rad. Hjemmelaget ledet både 23-21 og 24-22, men så scoret Byåsen altså de to siste målene.

Vipers tar lørdag imot tabellnabo CSM Bucuresti i en mesterligakamp som kan få stor betydning i kampen om å gå videre til cupspillet. Storhamar spiller søndag borte mot Bietigheim i siste gruppekamp i EHF-cupen og trenger ett poeng for å være sikker på kvartfinaleplass.

(©NTB)

Flere nyheter: