Menu
Nora Mørk og Vipers Kristiansand slo Molde og ble norgesmester for femte gang på rad. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Vipers Kristiansand knuste Molde 38-20 og ble norgesmester i håndball for femte gang på rad

Vipers Kristiansand herjet til tider og vant 38-20 over Molde i NM-finalen for kvinner i håndball lørdag. Det var klubbens femte strake cuptittel.

Av NTB | 14.05.2022 15:46:00

Sport: Åtte scoringer fra Ragnhild Valle Dahl, samt sju hver fra Nora Mørk og Sunniva Amalie Næs Andersen, hjalp seriemester Vipers til et nytt trofé. Kristiansand-laget kjemper også om seier i sluttspillet, der de møter nettopp Molde i semifinalen.

Lørdag startet Molde kampen godt, anført av lagets toppscorer Mona Obaidli med sju mål. Hun kunne likevel ikke hindre laget i å tidvis bli overkjørt av suverene sørlendinger.

Molde ledet kampen etter fem minutter, men deretter våknet Vipers og tok styringen. De ledet med 22-8 til pause, en føring de aldri ga fra seg på vei mot gulljubel og den femte NM-tittelen på rad.

Mørk og resten av stjernene i Vipers har tatt seg forbi Grane Arendal, Larvik, Storhamar og Fana tidligere i NM.

Lagene møttes for kun tre dager siden i den første semifinalen i sluttspillet. Molde tar imot Vipers til returoppgjøret 18. mai. Der må romsdalingene opp noen hakk fra lørdag om de skal greie å komme tilbake mot det norske mesterlaget i best av tre-serien.

Kristiansand-laget kjemper dessuten om seier i årets mesterliga, der de møter franske Metz i semifinalen senere i mai. Vipers er tittelforsvarer i den gjeveste europacupen.

(©NTB)

Flere nyheter: