Menu
Nora Mørk og Vipers herjet med Molde igjen og sikret finaleplass i sluttspillet. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Vipers knuste Molde igjen – Gjekstad raste

Vipers Kristiansand gjorde kort prosess med Molde og er klar for sluttspillfinale mot Storhamar etter 35-22-seier på bortebane torsdag.

Av NTB | 19.05.2022 21:00:52

Sport: Det gjorde laget etter et vanvittig sceneskifte i første omgang. Molde yppet seg innledningsvis og ledet 9-5 etter 13 minutter, men Vipers scoret 16 av omgangens 17 siste mål og hadde punktert kampen med 21-10-ledelse ved pause.

Vendingen skjedde rett etter at Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad kjeftet på seg en tominutter i sinne over dømmingen. Han var fortsatt sint etter kampen, og dommerne varslet at de vil levere rapport om hans oppførsel.

– Jentene mine er disiplinerte som holder konsentrasjonen og ikke blir utvist, for det var vanskelig å spille i dag. Bare se på kampen så skjønner du hvorfor x antall av mine spillere synes dette er det dårligste de har sett på lenge, sa Gjekstad til TV 2 om dømmingen.

– Vi fikk trent på det vi skal, men det var mye som var rart, blant annet at Molde ikke fikk noen utvisninger.

– Vipers er et godt lag, og de steppet litt opp, sa Molde-trener Tor Odvar Moen om det som skjedde siste drøye kvarter av første omgang, som Vipers vant 16-1.

For Vipers venter sluttspillfinale mot Storhamar i best av tre kamper og finalehelgen i mesterligaen første helg i juni.

Ana Debelic førte an for Vipers med sju mål, mens Nora Mørk scoret seks og ble kåret til banens beste. Elise Skinnehaugen scoret ni ganger for Molde, til liten nytte.

Med torsdagens kamp har Vipers slått Molde med 39 måls margin i tre kamper over en periode på ni dager.

I en annen kamp torsdag tok Tertnes første stikk i kvalifiseringsduellen mot Gjerpen om den siste plassen i eliteserien. Emma Holtet scoret sju mål i 25-19-seieren. Returkampen spilles søndag, og da må Gjerpen vinne for å tvinge fram en tredje kamp.

Vipers har herjet med Molde den siste drøye uka. Etter 36-28 i den første semifinalen ble det brutale 38-20 i helgens cupfinale, før Molde fikk juling også i egen hall i det som ble lagets siste kamp for sesongen.

– Da håper jeg det blir flere folk. I dag var det ikke gøy å spille, sa Nora Mørk til TV 2. Hun var som Gjekstad lite imponert over dømmingen.

(©NTB)

Flere nyheter: