Menu
De rosa Vipers-jentene tok onsdag et langt steg mot seriegull med seier borte mot Byåsen. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Vipers fosser mot seriegull, kan avgjøre i neste runde

Et skadeskutt Vipers Kristiansand vant onsdag 38-27 borte mot Byåsen i eliteserien i håndball for kvinner. Det var klubbens 19. strake seier i årets serie.

Av NTB | 19.02.2020 20:16:15

Sport: Serielederne har ikke mindre enn ni spillere ute med skade, men selv uten spillere som Emilie Hegh Arntzen og Malin Aune tok Vipers et langt steg mot seriegull i Trondheim.

Borte mot Byåsen vant Vipers med elleve mål mot serietreer Byåsen.

Det har riktig nok luktet gull av Vipers-jentene lenge, men med poeng mot serietoer Storhamar neste uke er gullet sikret. Da kan ingen ta igjen det rosa laget som ikke har avgitt ett eneste poeng denne sesongen.

Silje Waade og Heidi Løke sto bak 20 av gjestenes scoringer og ble med det lagets toppscorere, med ti mål hver. For Byåsen ble Teodora Tomac og Julie Jacobsen toppscorere med seks mål hver.

Et skadeskutt Vipers skal i aksjon igjen allerede søndag. Da går turen til Danmark for spill i mesterligaen. Vipers har tapt alle sine tre første kamper i hovedrunden og har i helgens kamp mot Esbjerg kniven på strupen med tanke på avansement til cupspillet.

Storhamar, som vant med elleve mål, klarte ikke riste av seg gjestene før mot slutten av første omgang. De siste ti minuttene før pause gikk vertene fra 9-8 til 16-10.

I 2. omgang hadde hjemmelaget full kontroll, og ledet ti minutter før full tid hele 35-18. Derfra og ut maktet Storhamar kun å score én gang, mens Gjerpen satte sju i nettet. Men sluttspurten kom altfor sent for gjestene, og Storhamar vant klart.

Tertnes måtte kjempe hardt om poengene, og en avgjørelse falt ikke før i sluttsekundene i Nordstrand Arena. Benedicte Nesdal fastsatte resultatet tre sekunder før slutt.

I Fanas bortemøte med Fredrikstad ble det tremålsseier. Gjestene ledet 16-10 til pause og holdt Fredrikstad på en armlengdes avstand ut kampen.

Fana blir liggende på 9.-plass i serien, nå med 14 poeng. Det skiller ett poeng opp til Fredrikstad og Oppsal på plassene over. Tertnes er på 4.-plass med 24 poeng. Det er ett poeng foran Molde, men fire poeng bak Byåsen.

Molde vant onsdag 27-24 borte mot Sola, mens Oppsal vant 20-18 hjemme mot Follo.

Storhamar sikret seg medalje med seieren mot Fana forrige runde, nå står spenningen i om det blir sølv eller bronse til Hamar-laget. Onsdag vant Storhamar 36-25 hjemme mot Gjerpen, og dermed begynner det for alvor å lukte sølv i Hamar. Storhamar har fire poengs ledelse på Byåsen, med tre kamper igjen av årets serie.

Begge eliteserielagene fra Bergen var på reisefot onsdag, og begge kommer hjem med full pott i bagasjen. Tertnes slo Aker 27-25, mens Fana vant 27-24 mot Fredrikstad.

(©NTB)

Flere nyheter: