Menu
Vipers Ragnhild Valle Dahl storspilte mot Krim Mercator. Her fra en tidligere mesterligakamp mot samme motstander. Foto: Nikola Krstic / NTB

Vipers-fest i skjebnekampen

Kristiansand Vipers feide Krim Ljubljana av banen i lørdagens skjebnekamp i mesterligaen i håndball. Nå blir det trolig omspill om plass i sluttspillet.

Av NTB | 12.02.2022 17:49:21

Sport: Tittelforsvarer Vipers var langt nede da muligheten til direkteavansement til kvartfinalene fikk en smell forrige helg. Lørdag ble det imidlertid festhåndball da Krim Ljubljana kom på besøk til skjebnekamp. Vipers vant til slutt 37-20.

Premissene før kampstart var klare: Vipers måtte vinne for å sikre seg omspill om plass i sluttspillet. Det er fortsatt en teoretisk mulighet for å bli nummer to i gruppa og gå direkte videre, men den er liten. Tredjeplassen er så godt som sikret.

Det betyr at det etter all sannsynlighet blir omspill mot Borussia Dortmund. Det er et lag Vipers har konkludert med at ikke er av de tøffeste motstanderne.

Vipers hadde få problemer med Krim Ljubljana. Ragnhild Valle Dahl storspilte med sju mål, mens Katrine Lunde sto svært godt i mål og ble kåret til banens beste spiller.

– Vi måtte bare gunne på, og å vinne med 17 mål er bare dritartig, sa Dahl til Viaplay.

– Vi gjør en bra kamp. Det er mange som lykkes. Det var en solid seier. Det gjør at det er mer spenning i mesterligaen og gruppa, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

(©NTB)