reklame for smiaa
Menu
Vinstra-saken er anket til Høyesterett, opplyser den dømte 18-åringens forsvarer til Gudbrandsdølen Dagningen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Vinstra-saken: Dømt 18-åring anker til Høyesterett

18-åringen som er dømt til 13 års forvaring for drapet på Vinstra i 2018, anker straffeutmålingen til Høyesterett, melder Gudbrandsdølen Dagningen.

Av NTB | 19.05.2020 17:03:14

Kriminalitet og rettsvesen: 18-åringens forsvarer, advokat Gunhild Bergan, bekrefter dette i en SMS til avisen.

Den 18 gamle mannen ble før helgen dømt til 13 års forvaring i Eidsivating lagmannsrett for knivdrapet på Laura Iris Haugen (16) på Vinstra i oktober 2018.

– Vi tar dommen til etterretning. Vi mente jo at det var tvil om tilregnelighet. Det var årsaken til anken. Jeg har verken fått vurdert ankespørsmålet eller diskutert det med klienten, sa Bergan til NTB mandag, da dommen ble kjent.

Lagmannsrettens dom ble den samme som i Nord-Gudbrandsdal tingrett i juli i fjor. Straffen som den da 17 år gamle gutten fikk, er blant de strengeste som noensinne er ilagt en så ung person i Norge.

18-åringen ble i lagmannsretten også dømt til å betale oppreisning og erstatning på til sammen rundt 850.000 kroner til Haugens etterlatte og til naboen som ble angrepet med kniv.

Flere nyheter: