reklame for Sheiken Bowling
Menu
Vierli i Rauland i Vinje kommune. Kommunen er en av Norges største hyttekommuner. Illustrasjonsfoto: Jon Eeg / NTB scanpix

Vinje-ordfører frykter koronasmitte når hytteforbudet opphører

Vinje-ordfører Jon Rikard Kleven (Sp) tror det vil komme korona til kommunen etter at helseministeren sa han vil stoppe utvidelser av hytteforbud i kommunene.

Av NTB | 17.04.2020 22:47:39

Økonomi og næringsliv: – Det betyr at vi kommer til å få koronasmitte til Vinje i løpet av neste helg. Det har ikke vi kapasitet til å takle, sier han til VG.

Fra mandag 20. april oppheves hytteforbudet. Det betyr at det ikke lenger er straffbart å overnatte på hytta. Vinje kommune vedtok å forlenge forbudet med én uke, men helseminister Bent Høie (H) understreket fredag overfor NTB at kommuner ikke har hjemmel til å forlenge hytteforbudet på egen hånd.

Det får ordføreren til å steile. Han forventer at Fylkesmannen og regjeringen nå raskt skaffer kommunen smittevernutstyr.

– Det vi hadde, måtte vi avgi til Tønsberg kommune. Nå får vi kanskje så mange som 10.000 besøkende. Hvordan skal vi klare å takle det uten smittevernutstyr, spør han.

(©NTB)

Flere nyheter: