reklame for Sheiken Bowling
Menu
Bjarne Riis har kritisert Tour de France-vinner Jonas Vingegaard. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Vingegaard fyrer tilbake mot Riis-kritikk: – Jeg har hår på brystet

Jonas Vingegaard slår tilbake mot kritikken han har fått av sykkellegenden Bjarne Riis for den lange pausen han ble innvilget etter Tour de France-triumfen.

Av NTB | 26.09.2022 16:20:52

Sport: Sykkelstjernen Vingegaard var ikke del av det danske laget under VM i Australia i forrige uke. I stedet ble det meldt at han prioriterte oppgaver for sin arbeidsgiver Jumbo-Visma.

Det fikk landsmannen Bjarne Riis til å reagere. Den tidligere sykkelstjernen og teamsjefen uttalte til avisen B.T. at han synes Jumbo-Visma har skjermet Vingegaard for mye etter Tour de France-seieren.

Riis la videre til at Vingegaard må se å få litt hår på brystet, i og med at han ikke er 21-22 år lenger.

Mandag svarer 25-åringen på kritikken i et intervju med danske Ekstra Bladet.

Tour-vinneren legger videre til at han har hatt behov for å hvile etter kraftanstrengelsen i Frankrike i sommer. Siden målgangen i Paris har han kun kjørt ett enkelt gateritt i Nederland.

– Jeg hadde behov for å slappe av etter Touren, så det har vært en god tid, og det er ikke ofte man får lov til å ha to måneder uten konkurranser, men laget tillot meg det, og det er jeg veldig glad for, sier Vingegaard til Ekstra Bladet.

I Kroatia får Vingegaard konkurranse av blant andre briten Geraint Thomas i sammenlagtkampen.

En rekke nordmenn er også på startstreken. Uno-X-laget stiller, og Markus Hoelgaard er tatt ut i Trek-Segafredos tropp. August Jensen og Kristian Aasvold sykler rittet for sin arbeidsgiver Human Powered Health.

– Det handler jo ikke om at jeg ikke har hår på brystet. Jeg synes da at jeg har blitt svært moden de siste par årene, sier Vingegaard til avisen.

Nå er han klar for å gjenoppta konkurransesyklingen. Denne uken deltar 25-åringen i etapperittet Tour of Croatia. Det opplyser Jumbo-Visma på Twitter mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: