reklame for Utvik Autoservice
Menu
Politiet har satt opp veisperringer for å hindre biler å komme opp til det planlagte vindkraftverket på Haramsøy. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Motstandere til vindkraft møter lokale politikere

Demonstrantene på Haramsøya skal torsdag møte ordfører og fylkesordfører, samtidig som politiet blokkerer adgangen til fjellet.

Av NTB | 11.06.2020 15:50:07

Krig og konflikter: Demonstrantene mot utbyggingen av det nye vindkraftverket på Haramsøya utenfor Ålesund skulle torsdag ettermiddag møte ordføreren i Ålesund og fylkesordføreren i Møre og Romsdal.

Politiet har sett seg nødt til å sperre veien for å unngå flere biler med aktivister opp Haramsfjellet. Det skal torsdag ikke være aktivister igjen på fjellet hvor det planlagte vindkraftverket skal ligge.

Saktegående demonstranter prøvde torsdag formiddag å forsinke gravemaskiner å komme seg fram. Innsatsleder i politiet, Karl Jonas Volen, varslet om at det vil bli skrevet ut flere forelegg for sivil ulydighet, ifølge Sunnmørsposten.

Politiet har fjernet en bil som de siste ukene har blokkert tilgangen til utbyggingsområdet til det planlagte vindkraftanlegget på Haramsfjellet. Bilen var uplassert av demonstranter for å hindre transport av utstyr til anlegget.

En gruppe demonstranter møtte opp under fjerningen av bilen, men det hele skal ha gått fredelig for seg.

(©NTB)

Flere nyheter: