reklame for smiaa
Menu
Vindkraftdemonstranter på Haramsøya på Sunnmøre torsdag. Foto: Olav Skarstein / Lokalavisa Nordre / NTB scanpix

Vindkraftdemonstrasjoner flere steder i landet

Politiet ber vindkraftmotstandere på Øyfjellet i Nordland og Haramsøya på Sunnmøre fjerne seg. Ved Buheia i Agder har demonstrantene fulgt oppfordringen.

Av NTB | 04.06.2020 13:34:05

Økonomi og næringsliv: På Haramsøya blokkerer sju biler for anleggsmaskiner, og politiet har bedt eierne fjerne dem, melder NRK.

– I dag er målet vårt å få anleggsmaskinene opp på fjellet, slik at de kan begynne sitt lovlige arbeid, sier politiets innsatsleder Lars Lundemo.

Aksjonister sperret onsdag en anleggsvei på Øyfjellet ved Mosjøen for å protestere mot byggingen av et vindkraftanlegg. Politiet melder torsdag om fortsatt dialog og samtaler med både representanter fra demonstrantene og utbyggeren.

– Politiet har i denne forbindelse informert om at politiets neste tiltak, dersom demonstrasjonen fortsatt har opphold i området, vil være å gi pålegg til hver enkelt demonstrant om å fjerne seg fra stedet, opplyser politiet i en pressemelding.

NRK meldte rett før klokka halv tolv at demonstrantene har fått 30 minutter på å flytte seg.

Ved Buheia vindpark i Kvinesdal i Agder etterkom 20 demonstranter oppfordringen om å fjerne seg, og det kom ikke til konflikter, ifølge politiet.

– Det var ikke nødvendig med anmeldelser eller andre reaksjoner fra politiet, opplyser operasjonssentralen på Twitter.

(©NTB)

Flere nyheter: