reklame for Sheiken Bowling
Menu
Viktor Hovland slo bare ett slag i Players Championship lørdag. Han slapp unna vindmarerittet mange spillere opplevde. Foto Gerald Herbert, AP / NTB

Vindkaos i Players Championship – Hovland slapp billig

Vinden gjorde lørdagen til et mareritt for spillerne i Players Championship i golf. Viktor Hovland slo ut så sent at han gjorde bare ett slag.

Av NTB | 13.03.2022 10:55:04

Sport: Nordmannen startet på sin 2. runde først et kvarter etter midnatt norsk tid. Hans første slag satte seg fast i gjørma ute i roughen. Før det var avklart om han fikk fri dropp gikk signalet for at spillet var avbrutt på grunn av sviktende lys.

Hovland får droppe ballen søndag når han fortsetter sin runde. Det er varslet vanskelige vindforhold også da. Det er allerede bestemt at turneringen forlenges til mandag, og mange må trolig spille to runder da.

– Dette er så vanskelig som denne sporten blir, sa Keegan Bradley etter å ha fullført en runde på 71 slag (ett under par), som han kalte en av sine største prestasjoner noensinne.

Det var da regnet stoppet at det virkelig ble vanskelig. Lørdag var det vind som skapte enorme problemer, og spiller etter spiller så sine muligheter spolert da ballen ble tatt av vinden. Spillerne som var i aksjon torsdag og fredag gikk til sammen 79 slag under par. De som spilte lørdag var til sammen 283 slag over par.

De to som mestret forholdene best var Bubba Watson og Justin Thomas, som lørdag gikk henholdsvis fire og tre slag under par. De spilte seg opp i tetsjiktet, mens de fleste som var i aksjon ødela sine sjanser.

– Det er nok de vanskeligste forholdene jeg har spilt i, sa Thomas.

27 spillere hadde ennå ikke slått ut på 2. runde da spillet ble stoppet lørdag.

Engelske Tommy Fleetwood og amerikanske Tommy Hoge topper resultatlista før søndagens spill tar til. Begge er seks slag under par. Fleetwood har spilt tre hull av 2. runde, Hoge har bare gjort unna 1. runde.

Brooks Koepka var blant dem som var uheldig med forholdene. Han avsluttet sin første runde med dobbeltbogey på 17. hull før han brukte 81 slag på 2. runde. Det tangerte hans dårligste rundescore noensinne.

– 17. hull handler bare om flaks under disse forholdene, sa han.

Det var en frustrert Hovland som etter en åpningsrunde torsdag ett slag under par ikke kom på banen i det hele tatt fredag. Tordenvær og styrtregn forsinket turneringen kraftig, og det tok 54 timer å fullføre første runde.

Spesielt vanskelig var greenen på 17. hull, som ligger på en øy. I vinden virket det like vanskelig å få ballen dit som å lande den på et frimerke.

(©NTB)

Flere nyheter: