Menu
Alle skiturer bør planlegges godt, for skredfaren er på nivå to mange steder. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Vind, snø og skredfare preger fjellet

Røde Kors anbefaler en rolig start på påsken. Det er meldt kraftig vind i flere fjellområder fredag og lørdag, og dessuten nedbør i helgen.

Av NTB | 26.03.2021 14:08:50

Økonomi og næringsliv: Med andre ord er det ingen grunn til å kaste seg av gårde verken i bil eller på ski så snart helgen står for døra.

– For mange er det nok fornuftig å ta en rolig start på påskeferien slik at man ikke får problemer med å komme seg til fjells eller får problemer på fjellet med utfordrende vær og føre, sier Kenneth Gulbrandsøy, nestleder i Landsråd for Røde Kors Hjelpekorps

Med moderat snøskredfare over store deler av landet bør alle turer planlegges godt, og de bratteste rutene bør unngås, selv om hjelpekorpsene står klare til å bistå.

– En huskeregel er at fjellsider med helling på over 30 grader er ekstra utsatt. Og husk at snømasser etter skred kan nå langt ut i flatere terreng, sier Gulbrandsøy.

Derimot blir det en strålende start på palmehelga i Nord-Norge og på Svalbard, tvitrer Meteorologene:

– Utover i påskeuka jevner det seg ut, og det blir vekslende vær både her og der. Meteorologens pakketips: Solkrem, vindsekk og sjokolade.

(©NTB)

Flere nyheter: