Menu
FOTO: Google Maps

Ville sette fyr på bensinstasjon

En mann i 40-årene skal ha gjort flere forsøk på å sette fyr på Esso-stasjonen på Bremnes på Bømlo. Forsøket ble avverget da politiet kom til stedet.

Av Egil M Solberg | 13.03.2019 12:55:12

Domstol: Dette fremkommer av tiltalen som er tatt ut av Statsadvokaten i Rogaland. Mannen er tiltalt for grovt skadeverk, melder Sunnhordland.

Det var ved 01.30-tiden den 8. november i fjor at han først forsøkte å tenne på bensin- og dieseltankene på stasjonen.

Dette gjorde han ved å sette bar eld mot munnstykke fra tanken. I tiltalen heter det at forsøket ikke lykkes fordi tanken var stengt. Men mannen gav seg ikke med det.

– Et par minutter senere brukte han bar eld til å tenne på et bosspann med brennbart innhold som sto inntil Esso-butikken. Bosspannet stod like ved flere stabler med ved og spylervæske. Det var fare for spreiing til bygningen. Forsøket lykkes ikke idet politiet kom til stedet. De slokket brannen i bosspannet, står det i tiltalen ifølge avisa.

Bensinstasjonen er overvåket med kameraer.

I forbindelse med hendelsen er mannen også tiltalt for vold og trusler mot politibetjentene.

Mannen er også siktet for trusler mot en ferjekaptein og mannskapet ombord i MF «Boknafjord» mellom Arsvågen og Mortavika. Mannen skal ha vært i besittelse av kniv da han oppførte seg aggressivt og utagerende. Flere passasjerer skal også ha blitt truet.

Han er også tiltalt for skadeverk og utilbørlig adferd på et hotell i Oppland og på Indre kai i Haugesund, tyveri av to flasker brennevin og for utilbørlig oppførsel mot flere polititjenestemenn i andre hendelser.

Alle forholda er gjort i oktober og november i fjor, skriver avisa.

Flere nyheter: