Menu
Michael Keane scoret det første målet da Everton vendte til 3-2-seier over Crystal Palace og berget plassen i Premier League. Foto: Jon Super, AP / NTB

Ville gledesscener da Everton berget plassen

Everton lå under 0-2 ved pause, men vendte til 3-2-seier over Crystal Palace og berget plassen i Premier League. Det førte til kaotiske gledesscener.

Av NTB | 19.05.2022 22:46:34

Sport: Everton-reservene stormet inn på banen da Dominic Calvert-Lewin stupheadet inn vinnermålet på et frispark i det 85. minutt. Det gjorde også et hundretall tilskuere, og det tok flere minutter å rydde gressteppet slik at kampen kunne fullføres. Etter sju tilleggsminutter ble det banestorming igjen.

Everton måtte vinne for å sikre plassen før søndagens sesongavslutning, men etter første omgang så det ut til å gå mot en spennende helg for Frank Lampard og hans spillere.

Snaut halvveis i den første omgangn fikk Jean-Philippe Mateta masse rom foran mål og nikket inn Eberechi Ezes frispark til ledelse for gjestene fra London.

I det 36. minutt mistet Seamus Coleman ballen til Mateta, og flere mislykkede klareringsforsøk senere la Jordan Ayew på til 2-0.

Everton skapte ikke mye i minuttene som fulgte, men i det 75. minutt ble det 2-2. Coleman la inn fra høyre. Dele Alli tok ned ballen ved lengste stolpe og skjøt i en motspiller. Ballen spratt ut til Richarlison, som brukte en berøring før han scoret via en motspiller.

Så gikk det ti minutter til før publikum tok helt av. Innbytter Demarai Gray slo et innoverskrudd frispark fra høyresiden. Calvert-Lewis startet perfekt og kastet seg i full lengde slik at han fikk hodet på den og sendte den i nettet.

Michael Keane skapte nytt håp for publikum på Goodison Park da han reduserte i det 54. miniutt. Mason Holgate nådde et langt frispark inne i feltet og nikket skrått ut til Michael Keane, som dempet ballen og scoret med et elegant utsidespark.

(©NTB)

Flere nyheter: