Menu
Vilde Mortensen Ingstad er ferdig i Esbjerg etter sesongen. Foto: Zsolt Czegledi/MTI via AP / NTB

Vilde Ingstad forlater dansk storklubb ved sesongslutt

Håndballstjernen Vilde Mortensen Ingstad gir seg i danske Esbjerg for å bytte til en europeisk toppklubb.

Av NTB | 18.12.2022 11:36:17

Sport: Ingstad har bestemt seg for å gå videre i karrieren, skriver Esbjerg i en pressemelding søndag.

Strekspilleren skal spille for en europeisk toppklubb. Hvem det blir, er foreløpig ikke kjent.

Landslagsstjernen kaller det en av de vanskeligste avgjørelsene i karrieren.

– Det har ikke vært lettere fordi jeg har det så bra, og at jeg er glad i klubben, jentene og alt rundt den. Hvis jeg hadde inngått en ny toårskontrakt, ville jeg kanskje avsluttet karrieren i Esbjerg, men jeg vil ha et nytt eventyr, sier Ingstad.

Den 28 år gamle landslagsspilleren kom til Esbjerg sommeren 2016 og står med 261 kamper og 841 mål for den vestjyske klubben.

– Jeg føler at dette er et godt tidspunkt hvis jeg skal prøve noe nytt, og at jeg nok ville angret om jeg ikke gjorde det. Jeg tenkte det samme før jeg kom til Danmark som 21-åring, sier Ingstad.

Esbjerg-trener Jesper Jensen har sett stor utvikling hos sin norske strekspiller i løpet av hennes sju sesonger i klubben.

– Vilde var på mange måter en ung, upolert spiller da hun kom, og hun og vi måtte forme henne som spiller og person. Hun har vært gjennom oppturer og nedturer, humper, og fremstår nå som voksen med erfaring, styrke og spenst, sier han.

– For meg som trener har det vært et enormt privilegium å ha henne på laget i sju år. I tillegg til at hun har utviklet seg, har hun også bidratt til min utvikling som trener, sier Jesper Jensen.

(©NTB)