Menu
FOTO: Haugesund Venstre

Vil utbedre området under Risøybrua

Rusavhengige i Haugesund har i mange år hatt sin møteplass under Risøybrua. Nå ønsker Venstre i Haugesund at området skal utbedres.

Av Egil M Solberg | 26.08.2021 21:55:50

Valg: Vi har alle behov for sosialt fellesskap, og da er det viktig å ha et trygge områder man kan møtes på.

Et skjermet området under broa vil avlaste andre byrom, og gi trygghet for rusmisbrukerne og byens øvrige innbyggere sier May Britt Vihovde, som er Rogaland Venstre 2. kandidat til Stortingsvalget.

Vihovde og Bjørn Gunnar Husby har vært i møte med representanter for rusmiljøet. Tilbakemeldingene er at de ønsker toalett, terrassevarmere og plexiglass som skjerming.

Vihovde mener at rusmisbruker er en marginalisert gruppe, og ved å legge bedre til rette for et sted å være, gis de verdighet og anerkjennelse. Derfor vil Venstre i løpet av høsten ta dette opp i bystyret.

Rusreformen er en av Venstres største seiere i regjering etter mange års kamp for en mer human ruspolitikk.

Dessverre fikk den ikke flertall i Stortinget. Men partiet vil fortsette kampen for en rusreform hvor rusavhengige skal møtes med hjelp, i stedet for straff.

En del av en slik human ruspolitikk er også legge til rette for god plass å være for rusmisbrukere, da føler man seg ønsket i samfunnet, avslutter Husby.

Flere nyheter: