reklame for smiaa
Menu
Foto: Pixabay

Vil stanse Pride-flagging i Etne

FrP i Etne mener ordføreren bryter loven når hun nå vil flagge med regnbueflagget under Pride-arrangementet på Stord. Nå frykter lokallaget at ønsket om å støtte en god sak blir satt foran loven.

Av Egil M Solberg | 01.06.2020 17:36:47

Pride-flagging: Storapride har i år et digitalt arrangement. De oppgir at dette arrangementet foregår på Facebook, under navnet «Digipride».

Planen er å flagg på tinghuset i Etne under arrangementet den 28.juni.

– Selv om ideen er god setter flaggloven tydelige avgrensninger på hva som er tillatt. Etne FrP vil nå ha en orientering fra ordføreren i formannskapsmøte på hvilke vurderinger som er gjort i forhold til lovverket, opplyser gruppeleier Johannes Kringlebotten.

Han mener det er vanskelig å forstå hvordan dette kan være lovlig. Kravet i loven er nemlig at det bare kan flagges med andre flagg, dersom det skjer et arrangement i tilknytting til det offentlige bygget.

– Er en videohelsing fra ordføreren, til et arrangement på Facebook, nok til å kvalifisere for at kommunale bygninger blir benyttet til slike arrangement, spør Kringlebotten.

Etne FrP er imidlertid tydelige på at de støtter Storapride sitt arrangement og retten til å feire, og ønsker dem en god feiring.

Nå frykter lokallaget at ønsket om å støtte en god sak blir satt foran loven.

Flere nyheter: