reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Fylkesordfører Marianne Chesak. FOTO: Rogaland Fylkeskommune

Vil slå sammen Haugalandet og Sunnhordland

Fylkesordføreren i Rogaland mener fylkesgrensen mellom Haugalandet og Sunnhordland er unaturlig.

Av Egil M Solberg | 03.05.2020 20:07:36

Sammenslåing: Vedtaket om ikke å prioritere ferjefri E39 har fått blodet til å bruse hos ellers sindige sunnhordlendinger de siste dagene.

Fire av seks ordførere i Sunnhordland sier nå at de er åpne for fylkesbytte.

Fylkesordfører Marianne Chesak (Ap) stiller seg ikke negativ til utspillet til Stord-ordføreren om å flytte til Rogaland.

– Jeg forstår at Sunnhordland er en region i seg selv, og jeg har stor forståelse for at de ønsker å tilhøre samme fylke som Haugalandet. For dette er et felles bo- og arbeidsmarked, og vi har jo allerede fått Ølen inn i Rogaland, sier hun til Stord24.

Samtidig understreker hun at hun ikke vil legge seg opp i demokratiske prosesser rundt fylkestilhørigheten, og at det til syvende og sist vil være Stortinget som avgjør dette.

Den sterke misnøyen som politikerne i Sunnhordland uttrykker mot Vestland de siste dagene er et symptom på at en ikke har lukkes med det som var målet med regionreformen.

– Et av målene var jo å rydde opp i statlige og regionale ansvarsområde. Det har vi ikke klart på dette området, seier Chesak til avisa, og viser til at Sunnhordland er knyttet opp mot Rogaland på flere plan, som politidistrikt og helseforetak.

Flere nyheter: