Menu
Karmøy Rådhus
ARKIVBILDE: Privat

Vil sette Karmøy-skolen under administrasjon

Kuttene i skolen i Karmøy er nå så dramatiske at skolene må bryte loven. Nå er statsforvalteren koblet inn i saken og skoleledere ber om at Karmøy settes under administrasjon.

Av Egil M Solberg | 15.04.2021 23:01:21

Skolekrise: Ansatte gråter og rektorer er fortvilet. Nå ber de Statsforvalteren vurdere om skole-driften er forsvarlig, skriver Haugesunds avis.

Skoler blir nødt til å tilpasse driften slik at det bare vil være én lærer tilgjengelig for hver klasse, noe som vil kunne være i strid med gjeldende lover og forskrifter.

Denne uken er både samarbeidsutvalget (SU), skolemiljøutvalget (SMU) og foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) orienterte om situasjonen, skriver avisa.

Rektor ved Norheim skole, John Geir Knutsen, forteller til avisa at han aldri tidligere har opplevd så knappe ressurser som nå.

Utdanningsforbundet har blitt kontaktet av ganske mange tillitsvalgte og rektorer på barneskoler i Karmøy som er bekymret for ressurssituasjonen for neste år.

Det dreier seg spesielt om Norheim, Torvastad, Vea, Åkra og Skudenes barneskole, forklarer hovedtillitsvalgt Stian Heimtun til avisa.

Overskudd og spekulering på børs i kommunen

Leder i Skolenes landsforbund på Karmøy, Geir Allan Stava stiller spørsmål ved de enorme overskuddene i kommunen fra år til år.

– Er det viktigere for politikerne å sole seg i glansen av store overskudd i kommunene, spør han.

Han viser også til at kommunen har prioritert å sette rundt en halv milliard kroner til pengeplasseringer på børsen.

Han reagerer på at kommunen da ikke har råd til å investere i fremtiden til våre barn og sørge for nok lærere i skolen.

Flere nyheter: