Menu
ARKIVBILDE: Daniel DeNiazi

Vil legge ned legevakten på Åkrehamn

Rådmannen i Karmøy foreslår å legge ned legevaktavdelingen på Åkra og heller ha en interkommunal legevakt på Raglamyr sammen med Tysvær og Bokn.

Av Egil M Solberg | 14.03.2022 15:09:42

Legevaktordning: Etter at kommunene Haugesund, Sveio og Utsira trakk seg fra samarbeidet i 2019 har det ikke skjedd så mye, melder Haugesunds avis.

I sakspapirene til onsdagens møte i hovedutvalg helse og omsorg legger rådmannen opp til å legge ned legevaktavdelingen på øya til fordel for legevakt på Raglamyr sammen med Tysvær og Bokn, skriver avisa.

I en rapport fra 2016 gjør arbeidsgruppen det klart at det ikke vil være rom for å ha en egen underavdeling i Karmøy.

– «En underavdeling vil gå på tvers av faglige anbefalinger da det vil medføre økt vaktbelastning for legene i Karmøy, skaper utfordring med rekruttering av leger til Karmøy, samt at det gir utfordringer i forhold til strengere kompetansekrav for leger på vakt», heter det i rapporten.

Her pekes det også på at en egen avdeling i Åkrehamn vil slå negativt ut for hele regionen.

– «For regionens innbyggere vil det kunne resultere i at legevaktstjenestene i regionen kan få en viss grad av ulikhet når det kommer til kvalitet. Karmøy kommunes innbyggere kan dermed oppleve at legevakttilbudet som gis varierer ut fra hvilken enhet som yter tjenesten. Det vil føre til en større splittelse av den akuttmedisinske beredskapen i regionen», er rådet fra arbeidsgruppen.

Flere nyheter: