reklame for Utvik Autoservice
Menu
Elitloppet går som planlagt i Stockholm i mai. Foto: Marcus Ericsson TT / NTB scanpix

Vil kjøre svensk travfest som planlagt tross viruskrisen, ekspert tviler

Arrangørene vil gjennomføre det prestisjetunge svenske travløpet Elitloppet som oppsatt siste helgen i mai i Stockholm. Helsemyndighetene tviler.

Av NTB | 14.04.2020 16:03:00

Sport: Elitloppet er Nordens største og mest prestisjetunge travarrangement og samler godt over 40.000 travinteresserte.

– Vi føler oss per i dag trygge på at vi kan gjennomføre konkurransene på en sikker og ansvarlig måte, sa direktøren ved Solvalla travbane, Jörgen Forsberg, tirsdag.

Det ble tolket som at arrangementet går som planlagt. Samtidig er det ennå ikke bestemt om årets utgave den 29. mai skal gå uten publikum til stede, selv om arrangøren håper at også det kan la seg gjøre.

Den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell tviler.

– Det høres optimistisk ut, synes jeg umiddelbart. Men vi får se. Kanskje har de rett. Men allerede i mai virker tvilsomt, sier Tegnell om utsiktene til å kunne fylle tribunene.

Han er heller ikke ubetinget optimist med tanke på å i det hele tatt kunne avholde arrangementet. Tegnell peker på at det fortsatt ikke er tillatt å samle mer enn 50 personer på ett sted i Sverige.

– Så da får arrangøren fundere på om det i det hele tatt er gjennomførbart, sier han og bekrefter deretter at han tror det blir vanskelig.

Det ser i dag ut som Looking Superb blir Norges deltaker. Hesten har hatt base i Frankrike i langt over ett år, men er snart på vei til Sverige og et stort løp der lørdag om halvannen uke.

Førstepremien i Elitloppet opprettholdes selv om det trolig blir få utenlandsgjester. Vinneren stikker av med tre millioner svenske kroner. I fjor hadde trolig Looking Superb vunnet om kusken hadde valgt å la hesten konkurrere med sko på høvene. Looking Superb ble sårbeint og galopperte i siste sving i finalen.

Travløpene i Sverige går nærmest som normalt, men svenske myndigheter har satt en begrensning på at ikke flere enn 50 personer kan samles. Det meste av totalisatorspillet går via nettet, og det kan også spilles på løpene av norske spillere.

Bare Rex Rodney (1986) og Steinlager (2005) har vunnet løpet av norske hester.

(©NTB)

Flere nyheter: