Menu
KrFs justispolitiske talsmann Geir Toskedal. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Vil ikke ha ølsalg på kiosken

Konkurransetilsynet støtter FrP sitt forslaget om ølsalg på bensinstasjoner og kiosker. De mener at dette vil utligne konkurranseforholdene. KrF mener det er fullstendig feilslått politikk.

Av Egil M Solberg | 26.06.2020 08:37:25

Ølsalg: Dagligvarekjedene er i dag skjermet for konkurranse fra kiosker og bensinstasjoner på hele omsetningen av øl. Det tjener ikke forbrukerne, mener Konkurransetilsynet.

– Å la kiosker og bensinstasjoner selge øl vil øke konkurransepresset ytterligere, og det er bra for kundene. Da må dagligvarebutikkene skjerpe seg og gi et bedre tilbud, sier konkurransedirektør Lars Sørgard til E24.

KrF mener dette er fullstendig feilslått politikk.

– FrP foreslo igjen ølsalg på bensinstasjoner og i kiosker i forbindelse med sak om åpningstider for Vinmonopolet. Saken fikk ikke flertall. De tapte saken i Stortinget, men saken er aktualisert i etterkant siden konkurransetilsynet
plutselig støtter forslaget for å utligne konkurranseforholdene. Det sier stortingsrepresentant Geir Toskedal fra Karmøy.

Hans parti har som kjent en restriktiv holding til salg av alkohol.

– Alkohol hører ikke hjemme i trafikk, verken langs veien og til sjøs der folk fyller bensin og handler til bil og båt. Sikkerhet må komme først, sier Toskedal.

Hør intervjuet på vår podcast

Flere nyheter: