Menu
Illustrasjonsbilde: Pexels

Vil ha glasstak i bakgårdene og heis ned i parkeringstunnel

Ordfører Arne Christian Mohn lanserer nå et nytt konsept med parkeringstunneler under gågata og heis opp i bakgårder under glasstak.

Av Egil M Solberg | 21.07.2020 19:37:51

Sentrumsutvikling: Det mangler ikke på ambisjoner om å løfte og utvikle sentrum i tankene ordfører Arne-Christian Mohn (Ap) nå lanserer.

Han vil utvide konseptet med parkeringstunnel i Breidablikk-høyden og strekke tunneler ned under gågata med heis eller rulletrapp opp i bakgårder under glasstak.

– Mulighetene med bakgårdene er en «godt bevart hemmelighet», mener Mohn.

Ordføreren vil også jobbe med gårdeierne for å åpen opp mellom butikkene innendørs, slik at kundene kan gå mellom butikkene.

– Dette var nytt for meg, men vi er glade for alle forslag som kommer i den retting av å løfte sentrum, sier Nils Konrad Bua (H) i Haugesund sentrum AS.

Ordføreren understreker at dette foreløpig bare er noe posisjonen i kommunen jobber med, men han håper å skape en kreativ og konstruktiv debatt rundt konseptet.

– Kostnadene er ikke så høye som man skulle tro i forhold til å realisere planene. Det kan være krevende å få et samarbeid med så mange gårdeiere, men om alle gode krefter samarbeider bør dette være fullt mulig å realisere, sier ordføreren.

Bakgårdene under glass kan i seg selv bli populære treffsteder og nye knutepunkt for sentrum, med kafeer, kunst og underholdning. Et helt nytt og spennende by-rom kan åpne seg.

– Det vil gi bedre muligheter for å skape liv og næringsvirksomhet i sentrum uansett vær, tror ordføreren.

Han ser for seg at Haraldsgata er trekkplasteret når det er fint vær. Uansett vil bakgårdene under glass og butikker som åpner opp seg imellom, trekke mye folk når været ellers ikke er så bra.

– Dette høres spennende uten, men det var helt nytt for meg. Det sier sentrumsjef Bua til Radio Haugaland.

Hør intervjuet med ordføreren om det nye sentrumsprosjektet

Flere nyheter: