Menu
Tinghuset, Haugaland Tingrett i Haugesund kommune. FOTO: E Solberg
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Vil ha erstatning etter redusert straff

Etter 18 måneder i varetekt ble en iraker dømt til 9 måneder i fengsel. Nå vil han ha erstatning for tiden han satt for lenge i varetekt. Han sto tiltalt for befatning med 2 kilo amfetamin.

Av Egil M Solberg | 04.09.2019 08:53:59

Domstol: Det er over fem år siden at en politipatrulje i Etne- og Vindafjord lensmannskontor fattet mistanke mot en Peugeot personbil på vei mot Haugesund, skriver Haugesunds avis.

Den 40 år gamle mannen kastet pakken med de narkotiske stoffene ut vinduet da politiet satte på blålysene og ville stanse han. Pakken ble senere funnet i veikanten inneholdende nesten 2 kilo amfetamin.

Han var kurer på vei til Haugesund med innpå to kilo amfetamin, men var ifølge egen forklaring ikke klar over at det var snakk om noe annet en hasj.

To av tre mennene i en følgebil ble pågrepet noen dager senere. De rømte begge fra landet ved første anledning, men den ene ble senere pågrepet i Italia.

Det gikk fire år før mannen som nå er dømt, ble pågrepet i Sverige og sendt til Haugesund.

Gulating lagmannsrett mente det ikke var bevist at mannen hadde kjennskap til at han hadde noe annet en hasj i bilen. Dermed ga de han to år lavere straff; og de ni månedene han nå ble dømt til, er for lengst sonet i varetekt, melder avisa.

Han ble derfor løslatt på stedet. Nå vil han han ha erstatning i forhold til tiden han satt for lenge i varetekt.

Flere nyheter: