reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Terje Halleland (Frp) fra Energi- og miljøkomiteen på Stortinget. FOTO: Privat.

Vil gi oljenæringen skattelette

Koronakrise og det dramatiske oljeprisfallet trur investeringsnivået på norsk kontinentalsokkel. Nå går FrP inn for å gi næringen betydelige skattelettelser for å holde aktivitetsnivået oppe.

Av Egil M Solberg | 17.04.2020 07:59:32

Koronakrise: Om ikke regjeringen foretar seg noe vil vi kunne se en redusert med opp til 50 prosent i 2022, sammenlignet med nivået i 2019, mener analytikere i Rystad Energy ifølge Stord24.

Aller verst kommer det til å gå ut over de som bygger plattformer. Markedet her kan komme til å falle med hele 70 prosent.

Med oljeprisen i fritt fall og dystre utsikter mener Stortingsrepresentant Terje Halleland i Frp at det er på sin plass at regjeringen støtter næringen med skattelette.

– Vi er tror investeringene vil komme på sikt, men vi trenger aktivitet nå. Da vil vil derfor gjøre endringer i skatteregimet for å gjøre det mer attraktivt i dag, sier Halleland.

Det innebærer at selskapene får trukket investeringskostnadene fra på skatten året investeringene ble gjort, i stedet for over seks år. Dette for å frigi kapital.

Regjeringen skal komme med tiltakene i en sak til Stortinget før de legger fram revidert nasjonalbudsjett 12. mai.

Halleland tror og håper at endringen kan komme om kort tid. Han etterlyser i den forbindelse en mobilisering i fagbevegelsen.

Hør intervjuet i vår Podcast

Flere nyheter: