Menu
Milliardær Trond Mohn eier et selskap som er hovedaksjonær i et nystiftet selskap som skal satse på atomkraftverk i Norge. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Vil bygge atomkraftverk i Nordsjøen

En representant fra Vestland Venstre foreslår å se på muligheten for å bygge atomkraftverk i Nordsjøen. Milliardær Trond Mohn er hovedaksjonær i et nystiftet selskap som skal satse på atomkraftverk.

Av Egil M Solberg | 11.10.2022 14:59:27

Strømkrise: Flere konkrete forslag er levert til helgens landsmøte, og temaet har vært debattert på flere fylkesårsmøter.

Norge har den tredje største forekomsten av thorium i verden og kan i teorien erstatte all norsk energiproduksjon i 2000 år.

– Vi kommer aldri å klare det grønne skifte uten kjernekraft. – Vi må ta kjernekraftdebatten nå, sier professor ved NTNU, Jan Emblemsvåg, til NRK.

En representant fra Vestland Venstre foreslår å se på muligheten for lokale såkalte saltsmelteverk for strømproduksjon på land og på installasjoner i Nordsjøen.

I forslaget beskrives saltsmelteverk som andre generasjons kjernekraftverk uten eksplosjonsfare og med lokal lagring av avfallet.

Leif Arne Moi Nilsen (Frp) har tidligere foreslått kjernekraftverk i Mortavika, og flere forslagsstillere fra Rogaland Venstre og andre fylkeslag er inne på mye av det samme.

Lær mer om teknologien med YouTube:

Flere nyheter: