fbpx
Menu
Illustrasjonsbilde: Getty Images

Vil berge internet-tilbudet på kobber

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) vil vurdere tiltak som følge av nedleggingen av Telenors kobbernett. Konsekvensen kan bli at andre aktører får muligheten til å fortsette.

Av Egil M Solberg | 11.06.2019 13:28:10

Internett: Telenor har tidligere varslet nedlegging av kobbernettet innen 2023. Dette får stor betydning ikke bare for abonnentene, men også for mange av Telenors konkurrenter som tilbyr bredbåndstjenester i dette nettet.

Det er mange i distriktene som får problemer når kobbernettet nå skal fases ut. Dette har vært diskutert også politisk på Haugalandet og flere tiltak er gjort.

Nå opplyser NKOM i dag at de vurderer å endre på reguleringene, slik at andre aktører får komme inn og overta tilbudet der Telenor trekker seg ut.

Telenor må nemlig fortsatt gi tilgang til sitt kobbernett for andre tilbydere av bredbåndstjenester, heter det en pressemelding.

Denne tilgangsplikten har gjennom mange år vært viktig for konkurransen om å tilby bredbåndstjenester. Reguleringen pålegger også Telenor å gi tilgang til sitt fiberbaserte aksessnett, heter det i meldingen.

Flere nyheter: