Menu
Viktor Hovland herjet i München i helgen. Foto: Gregory Bull / AP / NTB

Viktor(y) Hovland historisk med seier i München: – Glad det er over

Viktor Hovland er den første mannlige norske golfspiller med seier på europatouren. Han vant International Open i München etter spenning til siste slutt.

Av NTB | 27.06.2021 18:08:49

Sport: – Jeg spilte bra denne uka. Målet var å vinne med så mange slag som mulig. Jeg vet at når jeg spiller som jeg har gjort og putter som jeg har gjort, kan jeg dra fra resten av feltet. Det var ikke så enkelt, men det har jo ingenting å si hvor mange slag man vinner med, så lenge man vinner, sa Hovland til NTB.

Hovland hadde tre slags ledelse til nærmeste konkurrent foran den siste runden, og selv om det ble jevnt og spennende, seiret han og tok sin tredje tittel som profesjonell.

– Det var en lang dag etter å ha sovet med ledelsen fra lørdag til søndag. Det ville seg ikke helt i dag, men det var godt nok. Den siste birdien på slutten var deilig. Nå blir det deilig å legge seg ned og slappe av etter seieren, sa han.

Han gikk søndagens runde to slag under par og vant med to slag til gode på Martin Kaymer, som ble nummer to. Etter bogey på nest siste hull svarte Hovland med birdie på det siste og fjernet all tvil.

Dermed står han med to seirer på PGA-touren og en på europatouren. Han vant Puerto Rico Open i februar 2020 og turneringen i mexicanske Playa del Carmen i desember samme år på PGA-touren.

Nå skal Hovland hjem til Norge.

– Nå gleder jeg meg til et par uker i Norge og til å se vennene mine. Jeg har ikke vært hjemme på to-tre somre, så det blir digg. Så er det British Open, OL og Ryder Cup, så det er mye golf å se fram til.

Også på det tredje hullet trøblet han med andreslaget, men klarte å redde par. På det fjerde hullet vartet han opp med en monsterdrive på et par-4-hull, men et svakt andreslag gjorde at det igjen bare ble par.

Så kom dagens første biride på 5. hull, før han misbrukte sjansen til en birdie på hull seks. Et svakt tredjeslag gjorde at han måtte gå av med par på par-5-hullet, samtidig som flere av konkurrentene nærmet seg

Så hadde Hovland under én meter for birdie på hull elleve, men bommet og ble stående med 17 slag under par. På det neste hullet (13) slo han et glimrende slag inn på green og senket birdieputten. I tillegg hadde Kaymer gjort en bogey på sitt nest siste hull. Da var Hovland 18 under par, Kaymer 17 under.

Det ble deretter par på hull 14 og 15, før Hovland slo til med et enormt andreslag på hull 16, som sørget for en enkel birdie. Da var han to slag foran Kaymer med to hull igjen.

Hovland leverte så til de grader varene på det siste hullet og noterte seg for en sterk birdie, og en runde på to slag under par. Dermed ble det seier. Han fikk serien 68-67-64-70.

Tidligere har Øyvind Rojahn (1995) og Henrik Bjørnstad (2001) vært nær ved å vinne en europatourturnering på herresiden, men begge ble «bare» nummer to som best.

Nå har Hovland plassert Norge på vinnerlista på europatouren for menn. Suzann Pettersen har sju seirer på kvinnenes europatour.

23-åringen åpnet med en kontrollert par på 1. hull, før han havnet i trøbbel på det neste. Et svakt utslag ble etterfulgt av et svakt innspill. Han klarte ikke å senke den lange parputten, som gjorde at det ble bogey på hull to.

Par ble det også på hull sju, åtte, ni og ti, og da Martin Kaymer senket en birdieputt på sitt 16. hull, var de to likt, begge på 17 slag under par.

Så røret han det til på hull 17 med en sur bogey. Dermed hadde han ett slag til gode på Kaymer foran det siste hullet, der han hadde bokført to birdier tidligere i turneringen, på dag to og tre.

(©NTB)

Flere nyheter: