Menu
Viktor Hovland imponerte stort på Bahamas og tok sin fjerde PGA-tittel. Foto: Fernando Llano / AP / NTB

Viktor Hovland vant sin fjerde PGA-turnering etter Morikawa-sprekk

Viktor Hovland briljerte på siste dag av PGA-turneringen i golf på Bahamas og vant turneringen. Det er 24-åringens tittel seier på PGA-touren.

Av NTB | 05.12.2021 21:58:55

Sport: Seieren i helgens turnering er en sensasjon ettersom Hovland lå hele seks slag bak lederen, amerikaneren Collin Morikawa, før siste dag.

Morikawa sprakk fullstendig søndag og gikk blant annet de ni første hullene på fem slag over par. Samtidig spilte Hovland glitrende golf og klatret stadig nærmere ledelsen i turneringen.

En allerede solid runde ble fenomenal da Hovland noterte eagles (to slag under par) og deretter en birdie på hull 14, 15 og 16. Da ledet den norske golfstjernen plutselig turneringen med tre slags margin.

Det forspranget var det ingen som klarte å tette. Hovland måtte riktig nok tåle en bogey på de to siste hullene, men endte turneringen på 18 slag under par og vant med ett slags margin.

Nærmest nordmannen i turneringen var Scottie Scheffler, som gikk sisterunden på seks under par og endte på -17 totalt. Patrick Reed tok 3.-plassen, mens Morikawa endte på delt 4.-plass.

Kun 20 spillere deltar i turneringen på Bahamas, og flere av dem er helt i den ypperste verdenstoppen. Dermed henger tittelen høyt for Hovland, som også får med seg en premiesjekk på 1 million dollar (9,17 mill. kroner).

Nordmannen har tidligere vunnet PGA-turneringer på Puerto Rico og i Playa del Carmen, Mexico (to ganger).

(©NTB)