reklame for Sheiken Bowling
Menu
Sebastian Sebulonsen (t.v.) og Zlatko Tripic scoret begge for Viking mot Bodø/Glimt søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking sørget for Glimts første nederlag

Viking slo Bodø/Glimt 2–0 på hjemmebane i Eliteserien søndag, og med det påførte de nordlendingenes det første serietapet siden juni i fjor.

Av NTB | 23.04.2022 20:05:14

Sport: Da tapte de 0-1 for Sandefjord.

Med seieren klatret Viking opp på ni poeng, mens Glimt blir stående med sine sju.

Viking meldte noen timer før avspark at det var ledige billetter bare i ståfeltet. Det var over 15.000 tilskuere på plass for å se Viking ta en sterk seier.

Zlatko Tripic ble matchvinner for siddisene med sin scoring etter en snau halvtime. I 2. omgang doblet Sebastian Sebulonsen ledelsen, noe som sto seg ut kampen.

Glimt-trener Kjetil Knutsen gjorde to bytter til 2. omgang. Inn kom Amahl Pellegrino og Victor Boniface, men de greide ikke å gi Glimt det lille sparket de trengte.

Boniface ble dessuten utvist for to gule kort etter 73 minutter.

Glimt tar imot Lillestrøm i neste kamp, mens Viking møter Haugesund, også det på hjemmebane.

Før det hadde Ola Solbakken kommet til en god sjanse, men avslutningen gikk like utenfor.

I etterkant av Tripic-scoringen styrte Glimt kampen og kom til flere store sjanser, men et godt Viking-lag holdt de regjerende seriemesterne i sjakk.

Det hjalp ikke de gulkledde at innbytter Boniface fikk marsjordre. Først fikk han gult kort for protester etter å ha laget frispark, før han satte hånden i ansiktet på Viking-stopper David Brekalo og ble vist ut etter kun en halvtime på banen.

Det var til tider et svært frustrert Glimt-lag som slet med å få spillet til å sitte.

Tripic sendte Viking i ledelsen etter 26 minutter. Samúel Fridjónsson vendte flott på 18 meter og løsnet et skudd. Det gikk via en Glimt-forsvarer og landet hos Veton Berisha, som hamret ballen inn foran mål. Den traff en noe uvitende Tripic i foten og gikk i mål, til ellevill jubel hos de fremmøtte.

Etter 67 minutter doblet Sebulonsen med et hardt lavt skudd som Glimt-keeper Nikita Haikin var sjanseløs på.

(©NTB)

Flere nyheter: