Menu
Vikings Veton Berisha jubler for scoring under eliteseriekampen mot Odd søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking snudde til seier og sikret bronsemedaljen

Viking blir nummer tre i årets eliteserie i fotball etter 3-1-seier og tre sterke poeng mot Odd søndag.

Av NTB | 05.12.2021 19:01:23

Sport: Rogalandsklubben kan ikke bli innhentet av fjerdeplasserte Rosenborg og er sikret bronsemedalje foran siste serierunde. Opp til Molde på sølvplass er det tre poeng, men det skiller mye på målforskjellen mellom lagene.

I avslutningsrunden skal Viking til Tromsø, mens Molde skal på besøk til Haugesund.

– Dette har vært min kjekkeste sesong noen gang, sa Viking-måltyven Veton Berisha til Discovery etter kampslutt.

Han ville ikke bruke mye energi på å telle målforskjell og se på den teoretiske muligheten til å innhente Molde på annenplass. Viking har elleve plussmål, mens Molde har 29.

– Nei, det går ikke. I dag skal vi feste, sa Berisha.

– Jeg så ikke målet, bare stusset ballen videre og hørte noen juble. Det var deilig, det, sa målscoreren til Discovery i pausen.

Utover i kampen ristet hjemmelaget av seg åpningssmellen og slo tilbake. I sluttsekundene i første omgang dukket Sebastian Sebulonsen opp foran mål og nærmest løp ballen i nettet. Odd-spillerne ropet fortvilet på offside, uten å bli hørt.

– Jeg vet ikke helt om jeg er i offside eller ikke, men valgte å juble som om det var mål. Jeg håper ikke jeg var offside. Målet står, så jeg er fornøyd, sa Sebulonsen.

Deretter hamret Samúel Fridjónsson inn 3-1 etter et strålende innlegg av Sebulonsen og punkterte kampen.

Dermed kan Viking forberede seg på å gi klubbens premieskap påfyll av en seriemedalje for første gang siden 2007. Også da ble det bronse.

– Det er sinnssykt deilig. Vi sa til hverandre før sesongen at plassen bak Molde og Bodø/Glimt er «up for grabs». Det lugget litt i starten, og da var vi usikker på om vi skulle våge å tro på det, sa Vikings Kristoffer Løkberg.

Gjestene fra Skien fikk en drømmeåpning da Filip Rønningen Jørgensen fikset 1-0-ledelse allerede etter tre minutters spill.

Rett før timen var spilt i Stavanger fikk hjemmelaget straffe etter en duell mellom Veton Berisha og Odds Steffen Hagen. Førstnevnte tok selv straffen og scoret sikkert fra krittmerket.

(©NTB)

Flere nyheter: