Menu
Jervs Erlend Hustad fikk marsjordre i 1. omgang etter sitt annet gule kort i eliteseriekampen mot Viking Foto: Carina Johansen / NTB

Viking slet lenge mot Jerv, halte i land 3-0-seier

Serieleder Viking fortsetter på tabelltoppen, men slet lenge med å score på Jervs reduserte mannskap mandag. Oppgjøret endte likevel med en sikker 3-0-seier.

Av NTB | 16.05.2022 20:01:42

Sport: Veton Berisha scoret på straffe etter 72 minutter, mens David Brekalo satte 2-0 sju minutter før slutt foran 15.500 feststemte siddiser i Stavanger. Innbytteren Mai Traore ville også være med på festen da han satte 3-0 med sitt første mål for sesongen.

– Vi stanger og stanger og fikk ikke hull på byllen. Så jeg må bare takke når jeg fikk sjansen på straffen. Vi har litt for lite tempo og for lite bevegelse, sa Berisha til Eurosport etter kampen.

– Jerv var modige og hvasse i 1. omgang. Utvisningen endrer jo kampen, og vi trykker på dem og får straffe og 1-0. Da åpnet kampen seg, sa Viking-trener Morten Jensen.

Det var Vikings sjette seier for sesongen og sendte laget opp i 19 poeng etter åtte spilte kamper i Eliteserien. Det er to mer enn andreplasserte Lillestrøm.

Erlend Hustad pådro seg sitt andre gule kort og måtte ta en tidlig dusj etter 36 minutter. Han protesterte kraftig overfor den ene assistdommeren.

– Jeg synes vi leverte en sterk omgang og bød opp til dans. Nå må vi krige i 45 minutter og se hva de bringer, sa Jerv-kaptein Mathias Wichmann til Eurosport i pausen.

Zlatko Tripic var tilbake for Viking, men måtte gi seg etter bare en omgang. Han sliter fortsatt med lysken og ble erstattet av Kevin Kabran.

I annen omgang hadde Jerv noen farlige kontringer, og innbytter Rodney Antwi hadde et skudd i nettveggen da Viking-målvakten Gunnarsson var feilplassert.

Mot slutten måtte Jerv gi etter for Viking-presset.

Gjestene fra Grimstad gikk ut med høyt press og lot ikke Viking få dominere i innledningen av kampen. Det ble likevel med et par farligheter til hjemmelaget i første omgang, der Jerv ble redusert til ti mann.

– Vi var gode i 1. omgang og hadde flere gode sjanser, men så var det en linjedommer som mente at Hustad skulle ha et nytt gult kort. Han er jo en mann på 190 og skjermet bare ballen. Spilleren løper jo rett i ham. Horribelt, sa Jerv-trener Arne Sandstø.

(©NTB)