Menu
Mai Traore sikret 1–0 til Viking over Lillestrøm søndag kveld. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Viking rystet Lillestrøm i sluttminuttene og vant

Serieleder Lillestrøm klarte ikke å få ballen i mål da de tok imot Viking til toppoppgjør på Åråsen. Da kunne Mai Traore sikre 1-0 og tre poeng for gjestene.

Av NTB | 11.07.2022 00:26:21

Sport: Det var duket for et realt toppoppgjør da serielederen skulle ta imot tabelltreer på Åråsen søndag kveld.

På tribunen kunne man se at landslagssjef Ståle Solbakken hadde tatt seg turen for å overvære sitt gamle lag, Lillestrøm, og sin sønn i Viking, Markus Solbakken.

Vertene hadde flust av muligheter til å avgjøre, men klarte ikke å gjøre seg tellende på noen av de utallige sjansen de hadde foran Patrik Gunnarsson i Viking-målet.

Da kunne derimot Mai Traore gjøre seg tellende i den 90. spilleminutt.

Et innlegg ble slått på Traore som headet ballen i tverrligger, inn i kneet til Lillestrøm-stopper Igoh Ogbu og i mål.

Det førte til Lillestrøms første hjemmetap denne sesongen.

– Jeg er veldig glad for å kunne hjelpe laget og score målet. Jeg er veldig glad for tre poeng, sa Traore til Discovery.

Lillestrøm toppet tabellen i 1. divisjon foran Molde og nettopp Viking, men da moldenserne knuste Tromsø 5–1 og Lillestrøm gikk på tap, falt de ned til 2.-plass. Det skiller fem poeng mellom Lillestrøm og Viking.

– Jeg synes deler av førsteomgangen styrer vi. Andreomgangen blir oppstykket. Det er ingen av lagene som får noe ordentlig grep om det. Vi produserer ikke nok. Vi er i nærheten – nesten. Og da kan det jo skje at motstanderen scorer på den muligheten, sa Lillestrøm-trener Geir Bakke til rettighetshaveren og beskrev tapet som «veldig surt».

Keeperen prøvde å klarere, men ballen traff Ibrahimaj i ryggen og rikosjetterte tilbake utenfor målet. Minutter senere gikk Magnus Knudsen ned inne i Vikings 16-meter, men dommer Kristoffer Hagenes valgte å ikke blåse.

Lillestrøm fortsatte å presse på og på en corner forlenget Espen Garnås ballen videre mot mål, men Vetle Dragsnes klarte ikke å få tåen på ballen.

Viking yppet seg også frempå på en kontring fra Yann-Erik de Lanlay, som han avsluttet hardt rett på keeper. Vertene kom seg til to store sjanser til ved Mathew og Akor Adams, men til pause sto det fortsatt 0-0 på Åråsen.

Daniel Karlsbakk dro seg inn i feltet og fyrte av en kanonkule mot Lillestrøm-målet. Heldigvis for vertene fikk Mads Hedenstad Christiansen kastet ut en hånd og dyttet ballen utenfor. Det var likevel Viking som fikk med seg alle poengene etter et selvmål av Ogbu.

Det var et redusert Viking-lag som gjestet Åråsen uten sin kaptein og toppscorer Veton Berisha.

28-åringen måtte stå over kampen grunnet en skade han pådro seg i hjemmekampen mot Sandefjord 19. juni.

Spissen har imponert stort for Stavanger-laget denne sesongen, med åtte mål og fem assist på de tolv første kampene.

– Det er veldig deilig å kunne kjenne på en seier igjen. Det var etterlengtet. Først og fremst unner jeg alle spillerne. De har stått på og slitt. Dette var en skikkelig lagseier, sa Viking-trener Morten Jensen.

Sondre Bjørshol og David Brekalo holdt på å rote det skikkelig til for Viking allerede etter 14 minutter. Ballen ble slått langt opp mot Ylldren Ibrahimaj, men midtstopperduoen kolliderte og ballen trillet mot Gunnarsson.

Etter hvilen gikk det langt lengre tid mellom de store sjansene, men 31 minutter inn i annenomgang kom Viking seg til en gigantsjanse.

(©NTB)