Menu
Vikings Kristoffer Løkberg scoret 1-0-målet mot Strømsgodset på Marienlyst stadion. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Viking med i medaljekampen etter sterk borteseier

Kristoffer Løkberg ble matchvinner da Viking slo Strømsgodset 1+0 i Drammen. Dermed er Viking med for alvor og kjemper om medaljene i årets eliteserie.

Av NTB | 17.10.2021 19:08:28

Sport: – Det var fortjent, men vi burde punktert kampen i annen omgang. Vi hadde flere treffere i stolpene og skulle hatt et par straffespark. Men det er første gangen vi holder nullen denne sesongen, så det var bra. Vi jakter medaljer, sa matchvinner Løkberg til Discovery.

Viking er et av seks lag som kjemper om medaljene, selv om avstanden opp til serieleder Bodø/Glimt er på ni poeng. Siddisene er derimot ikke langt bak bronseplassen.

Med åtte kamper igjen er de bare poenget bak Kristiansund, som spilte uavgjort mot Lillestrøm lørdag.

Strømsgodset gikk på et sjeldent tap på eget gress søndag. Bare Kristiansund har klart det denne sesongen før Viking gjorde det samme søndag – nemlig å slå Godset på Marienlyst.

Etter en god åpning fra Strømsgodset var det Viking og Veton Berisha som var nærmest mål etter kvarteret. Skuddet hans fra skrått hold derimot gikk noen få centimeter utenfor lengste stolpe.

Kristoffer Løkberg satte 1-0 bak Viljar Myhra før det var gått en halv time på «gamle gress» i Drammen. Han var både god og heldig da han fikk med seg ballen gjennom hjemmelagets forsvar på en lur pasning fra Joe Bell. Trønderen gjorde ingen feil alene med Myhra.

– Vi var for feige, rett og slett. Vi klarte ikke å spille som vi pleier, slo Strømsgodsets Lars Vilsvik fast i sin kjappe analyse av kampen.

Så fulgte Viking opp med to nye treffere i tverrliggeren i løpet av et par minutter. Strømsgodset Sondre Fosnes Hansen klarerte ballen foran Berisha og rett i tverrliggeren. Kort etter fulgte Sebastian Sebulonsen opp med fra skrått hold som havnet i krysstanga.

Viking-dominansen fortsatte utover i annenomgangen, og hjemmelaget ble reddet av keeper Myhra flere ganger. Strømsgodset kom på et og annet besøk oppe hos Viking-målvakt Arild Østbø. Tobias Gulliksen var nærmest da han skjøt høyt over i god posisjon.

Det helt store trykket mot slutten av hjemmelaget lot vente på seg. Backen Lars Vilsvik hadde derimot et godt skudd som gikk rett på Østbø. Viking-spillerne hadde relativ god kontroll mot slutten.

– En solid annenomgang, men vi gjør kampen litt mer spennende. Dette var årets viktigste seier, sa Viking-trener Morten Jensen.

Kampen åpnet med ett minutts stillhet med spillerne ute i midtsirkelen for å hedre ofrene etter de grufulle hendelsene i Kongsberg onsdag, der fem personer på tragisk vis mistet livet.

Det var likevel gjestene som gikk rett i strupen på hjemmelaget etter hvilen, og laget hadde flere gode muligheter til å trygge ledelsen med tre treffere i rammeverket. Først hadde Rolf Daniels Vikstøls en frekk avslutning fra kort hold i stolpen.

(©NTB)

Flere nyheter: