reklame for Sheiken Bowling
Menu
Viking avgjorde helt på tampen mot Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Viking avgjorde på tampen – landslagssjef Solbakken på tribunen

Viking brukte lang tid på å score, men vant til slutt 1-0 over Sarpsborg i Eliteserien søndag. Norges landslagstrener Ståle Solbakken så kampen fra tribunen.

Av NTB | 03.04.2022 20:05:09

Sport: Landslagssjefen fikk se en kamp med flere forspilte muligheter i første omgang og to slitne lag i den andre. Sønnen Markus debuterte fra start for Viking, men ble byttet ut til pause.

Veton Berisha, som har vært en gjenganger i Ståle Solbakkens norske tropp, var nær ved å score i sesongåpningen, men trenger fortsatt å stille inn siktet foran mål.

I stedet inntok han rollen som servitør da han spilte fram Zlatko Tripic like før slutt. Innlegget fra Berisha ble brystet inn på bakre stolpe av Tripic.

– Det lønner seg å trene mye benkpress. Jeg tror alle personer i verden hadde scoret akkurat der. Det er ferdigscoret fra Veton, sa Tripic til Discovery.

Sarpsborg har også fått ny trener i Stefan Billborn. Svensken var skuffet over å tapet i sluttminuttene.

– Det svingte for begge lag, og det kjentes ut som det kunne ramle inn et mål til ett av lagene. Dessverre var det vi som slapp inn, sa Billborn.

Billborns Sarpsborg får skryt av matchvinner Tripic.

– Sarpsborg er et fantastisk fotballag og spiller veldig annerledes enn de gjorde i fjor. Det er ikke mange lag som kommer til å komme her og få med seg tre poeng.

Neste søndag spiller Sarpsborg borte mot Kristiansund, mens Viking spiller i hovedkampen hjemme mot Aalesund senere samme dag.

Først ut var hjemmelaget, som spilte seg fri på høyrekanten etter fem minutters spill. Eirik Wichne fant Ole Jørgen Halvorsen foran mål, men kantspilleren bommet på ballen da han fikk stå mutters alene fra ti meter.

Etter en frisk start med nok en mulighet for Sarpsborg etter elleve minutter, tok Viking mer over. Veton Berisha traff rett på keeper fra kort hold etter et drøyt kvarters spill og samme skjebne led skuddet til Harald Tangen 20 minutter senere.

Målsniken Berisha var nære på like før pause også, men denne gangen gikk avslutningen rett utenfor stolpen fra kloss hold.

Sarpsborgs danske midtstopper Anton Skipper, som måtte byttes inn for en skadd Magnar Ødegaard før pause, hindret et tidlig Berisha-mål etter hvilen med en presis sklitakling da Viking-spissen var på vei gjennom etter 49 minutter.

Sjansene kom sjeldnere etter hvilen, der Sarpsborg fikk den første store muligheten etter 67 minutter. Jonathan Lindseth sendte en fin pasning til høyreback Wichne på full fart fremover, men headingen til den tidligere Start-spilleren gikk rett på keeper.

Men det var Viking som totalt sett var det beste laget og til slutt skulle sikre seieren. Berishas presise innlegg var nesten umulig å bomme på for Tripic, som sørget for en drømmestart på sesongen for Viking.

Viking leverte en veldig imponerende sesong i 2021. Da endte de på bronseplass med klar margin. Sarpsborg avsluttet på sin side veldig sterkt og har opprettholdt gode resultater i treningskampene i forkant av sesongen.

Både Sarpsborg og Viking kunne tatt ledelsen før pause, men begge lag forspilte de mulighetene de fikk i første omgang.

Viking opprettholdt trykket mot hjemmelaget i starten av andre omgang, men klarte ikke å spille seg til like store muligheter som i første omgang.

(©NTB)

Flere nyheter: