Menu
May Britt Vihovde (V) er varaordfører i Haugesund. Hun har en allsidig politisk erfaring, hennes politiske karrière startet i kommunestyret i Sveio og har gått via fylkestinget i Hordaland, stortingsrepresentant for samme fylke, bystyre- og formannskapsmedlem i Haugesund og nå varaordfører i byen. FOTO: Rogaland Venstre

Vihovde: – Jeg vil bli ordfører i Haugesund

Varaordfører May Britt Vihovde (V) mener det er pinlig at Haugesund ikke har hatt en kvinne som ordfører siden 1995. Nå utfordrer hun sittende ordfører Arne-Christian Mohn (Ap).

Av Egil M Solberg | 04.09.2019 08:06:13

Valg 2019: Det er helt åpent hvem som blir ordfører etter valget i Haugesund. Nå utfordrer også sittende varaordfører May Britt Vihovde (V) sittende ordfører Arne Christian-Mohn (Ap).

Vihovde viser til at det er få kvinner i ledende politiske verv på Haugalandet og at hun har klare ambisjoner om å overta ordførerkjedet i Haugesund.

– Det har vært min rolle å holde koalisjonen med sju partier samlet. Vi har hatt faste møter én gang i uken, forteller Vihovde til Radio Haugaland.

– Jeg tror alle partiene i koalisjonen er fornøyde og føler de har fått gjennomslag for flere av sine saker. Det er et godt grunnlag for å fortsatte samarbeidet, mener Vihovde.

Dersom de velger å samarbeide også i neste periode, er det gode muligheter for at koalisjonen fortsetter å styre i byen, men hvem det er som blir ordfører er et åpent spørsmål.

– Dette skal det forhandles om etter valget, understreker Vihovde.

Hun mener uansett at samarbeidet vil forutsette at det føres en sentrumspolitikk, ellers kan det bli vanskelig.

– Vi har hatt en sentrumspolitikk og det tror jeg også blir viktig fremover. Dersom politikken trekkes mot venstre, kan det bli mer utfordrende, avslører Vihovde.

Den erfarne politikeren mener hun kunne blitt en god ordfører for alle.

– Vi har ikke hatt kvinnelig ordfører siden 1995 og det synes jeg er pinlig, sier Vihovde til Radio Haugaland.

Hør intervjuet

Flere nyheter: