fbpx
Menu
Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix

Vigilo-app i ny skandale

Haugesundsbaserte Vigilo er i hardt vær etter at det igjen skal ha skjedd en stygge feil med et system de har levert til Bergen kommune. Selskapet selv er uenig i fremstillingen fra kommunen.

Av Egil M Solberg | 23.10.2019 05:38:56

Næringsliv: Bergen kommune tok i bruk Vigilo i høst. Systemet skal blant annet brukes til kommunikasjon mellom foreldre og ansatte i skoler og barnehager.

– En alvorlig feil, sier skolebyråden i Bergen. – Slett ingen feil, svarer Øystein Viland i haugesundsbaserte Vigilo ifølge Bergensavisa (ABO).

Feilen handler om en meldingsfunksjon i appen.

Det var en mor som oppdaget dette da hun mandag forsøkte å sende en melding til kontaktlærer gjennom meldingsfunksjonen. I stedet for å havne hos læreren gikk meldingen ut til alle foreldrene, skriver avisa.

Brukerfeil

Men det er slett ingen feil, svarer administrerende direktør i Vigilo Øystein Viland til avisa og forklarer.

Det som har skjedd er at Vigilo har lagt til et alternativ i appen hvor foreldre kan svare på felles gruppemeldinger. I dette tilfellet har antakelig en forelder svart på en gruppemelding som kontaktlæreren har lagt ut. Da blir det synlig for alle, sier Viland.

Vigilo har nå slått av responsfunksjonen igjen for å unngå flere misforståelser.

Ifølge pressemeldingen har Vigilo bekreftet at meldingstjenesten ikke var en del av den avtalen de inngikk med kommunen. Når den likevel ble tatt i bruk skyldes det en feil under en oppdatering av programvare, opplyser kommunen.

Delte sensitiv informasjon

Dette er andre gangen at det er en hendelse knyttet til Vigilo på kort tid.

Foreldre med besøksforbud ble nylig lagt til i skoleappen. Kommunen ga på den måten tilgang til opplysninger om barn på hemmelig adresse.

Dette gjelder barn med en forelder så skadelig for dem at de ikke skal ha kontakt. Noen bor på skjermet adresse. Andre har fått utstedt besøksforbud som skal hindre forelderen i å ta kontakt, skriver BT.

Flere nyheter: