Menu
Forsvarer Bjørn André Gulstad på pressekonferanse med forsvarerne etter domsavsigelse i gjenåpningssaken til Viggo Kristiansen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Viggo Kristiansen: I dag starter resten av mitt liv

Viggo Kristiansen sier selv at han er lettet etter frifinnelsen, men legger vekt på at de etterlattes smerte er mye verre enn hva han selv har opplevd.

Av NTB | 15.12.2022 14:18:12

Kriminalitet og rettsvesen: – Den 19. mai i 2000 ble to uskyldige barn frarøvet livet. De etterlatte har siden levd med sorg og smerte som har vært mye verre enn mine 21 år i fengsel.

Slik startet advokat Bjørn Gulstad, da han leste opp Viggo Kristiansens egne uttalelser etter frikjennelsen.

– Til tross for den smerte og avmakt jeg har følt, klarer jeg likevel å se hvor opprivende det har vært for de etterlatte. Jeg har forståelse for smerten de har hatt, som ble forverret ved frifinnelsen. Samtidig kunne jeg ikke leve med en feilaktig dom. Jeg har lidd hvert sekund, hvert minutt, hver time, hver dag, hver uke, hver måned, hvert år i 21 år.

Kristiansen takket også flere støttespillere, men også kriminalomsorgen for den oppfølgingen han har fått i fengselet. I uttalelsen kom det også fram at 43-åringen har gjort alt han kan for å få saken sin gjenopptatt.

– Nå ber jeg om fred og ro til å starte et liv. I dag starter resten av livet.

Flere nyheter: