Menu
Drapsdømte Viggo Kristiansen har fått straffesaken sin gjenåpnet og har begjært seg prøveløslatt. Arkivfoto: Photoline / NTB

Viggo Kristiansen får trolig svar om løslatelse neste uke

Borgarting lagmannsrett tar sikte på at avgjørelsen om Viggo Kristiansens begjæring om løslatelse vil være klar i løpet av neste uke, melder TV 2.

Av NTB | 21.04.2021 11:34:32

Kriminalitet og rettsvesen: Kristiansen har begjært seg prøveløslatt etter at han fikk straffesaken sin gjenåpnet 18. februar. Det er første gang han har begjært seg prøveløslatt.

– Lagmannsretten tar sikte på at avgjørelsen vil foreligge i løpet av neste uke, skriver statsadvokat Johan Øverberg ifølge TV 2.

Kristiansen er dømt til forvaring i 21 år for å ha vært hovedmannen bak voldtektene av og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Han har hele tiden nektet straffskyld.

Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel. Han har sonet ferdig.

Oslo statsadvokatembeter har fått ansvaret for videre behandling av Baneheia-saken. De skal komme med en tilråding til Riksadvokaten om hvorvidt det bør gjennomføres full behandling i lagmannsretten eller om det skal avsies frifinnende dom uten hovedforhandling.

Både Viggo Kristiansen og de pårørende har gitt uttrykk for at de ønsker en ny hovedforhandling.

(©NTB)

Flere nyheter: